foradia pressupostparticipatiualcoi

L’incendi de la Vall d’Ebo queda estabilitzat

Les tasques de vigilància i sobre el terreny per a evitar rebrots continuen

El foc que ha arrasat les muntanyes de molts pobles de la Marina Alta i el Comtat ja està estabilitzat. Els Bombers de la Diputació d’Alacant continuen amb les tasques per a evitar rebrots, així doncs romanen vigilant la zona amb mitjans aeris i extingint les possibles flames, a més de refredar el perímetre amb aigua i removent la terra per a arribar al sol mineral.

No obstant això, i malgrat estar estabilitzat, el foc continua sense catalogar-se com a controlat, ni es preveu que ho faça al llarg del dia. Pel moment, la zona afectada ascendeix a 12.150 hectàrees i 100 quilòmeres de perímetre, una xifra que podria ser la definitiva.

El personal d’extinció del Ministeri de Transició ecològica i Repte demogràfic, les brigades de reforç en incendis forestals, en concret la de Conca i la de Daroca, BRIF que col·laboren en els treballs també han deixat Alcoi, on estaven allotjats i on l’Ajuntament de la ciutat va posar a la seua disposició les seues instal·lacions i serveis.

La resta d’incendis continuen actius, a excepció del de la Cova Alta i les Useres que ja estan extingits. En el cas de Petrer continua controlat i ara els esforços continuen a Olocau, on hi ha un nou incendi, i a Bejís, on el foc ja s’ha fet amb 19.000 hectàrees.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *