foradia

Andrea Vañó: “La veritat és que la gent està cada vegada més conscienciada”

Ens parla en 'El poble és savi'

Andrea Vañó és l’encarregada de coordinar als voluntaris de l’Ajuntament durant aquest estiu, en el qual cada setmana participen sis persones, a banda d’Andrea, i que conviuen a la Safranera durant una setmana, per a fer aquest voluntariat. Com ens conta la coordinadora, al matí fan activitats lúdiques i formatives, i a la vesprada, des de les 15h fins a les 20h, es dediquen a fer vigilància.

Hi ha dos parelles que estan vigilant des de punts fixos, en dos torretes, i després la tercera parella va en bicicleta o a peu per la Via Verda, i sempre tots ells en contacte: “La faena fonamental és la vigilància, però també la dissuasió i informar a la gent del nivell d’alerta en el qual estem, o si es veu gent tirar brossa, s’informa perquè sàpiga que no està bé. També arrepleguem residus, si veiem que hi ha molta brossa“.

Nosaltres ací estem tenint sort a les nostres serres, però és cert que en la resta d’Espanya la situació és prou preocupant“, assegura Vañó, que a més, també afirma des de la seua experiència que: “La veritat és que la gent cada vegada està més conscienciada, i implicada pel que fem i la nostra faena“. Així i tot, Andrea Vañó també recomana que en cas de detectar qualsevol fum s’avise al 112.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *