foradia pressupostparticipatiualcoi

Jordi Tormo: “En els segles XX i XXI és la figura més destacada i d’això no hi ha dubte possible”

L’alcalde d’Alcoi ha anunciat la proposta d’atorgar a Antoni Miró la Medalla d’Or d’Alcoi i donar-li el reconeixement de Fill Predilecte de la ciutat. Jordi Tormo és una de les persones que més coneixen la seua trajectòria i obra, i ha volgut opinar sobre aquest homenatge al pintor i artista alcoià

Són moltes les persones que coneixen a l’artista alcoià Antoni Miró, i un d’ells és l’escriptor Jordi Tormo, que ja va fer un llibre biogràfic sobre la seua figura. Després de conéixer la notícia de què el pintor i escultor alcoià vaja a rebre la distinció més gran que pot donar l’Ajuntament d’Alcoi, Tormo ens ha volgut donar la seua opinió sobre Miró i sobre aquest reconeixement: “Em pareix una proposta merescuda. Tenim una àmplia gamma de pintors al segle XIX a escala nacional i internacional, i en els segles XX i XXI, la figura més destacada és Antoni Miró, i d’això no hi ha dubte possible, perquè és el que més exposicions ha fet arreu del món, el que més obres ha exposat de forma internacional, i el que més escultures té instal·lades en altres països”.

A més, l’escriptor destaca que: “Toni ha rebut reconeixements importants fora d’Alcoi, i això fa que eixe reconeixement que planteja donar-li l’Ajuntament siga necessari. No sols han sigut entitats de la cultura les que li han fet homenatge o li han donat premis. Per exemple, sobre l’any 2008 va rebre el màxim guardó que es dona en l’Estat de Cuba a una personalitat dins de l’àmbit de la seua cultura, que és la ‘Distinción por la Cultura Nacional’. Tindre aquest reconeixement d’un país que no és el seu, també justifica que l’Ajuntament del seu poble li done el màxim reconeixement que li puga donar, com són la Medalla d’Or i ser el Fill Predilecte”, i destaca que: “Durant tota la seua trajectòria internacional, ell ha dut el nom d’Alcoi sempre, perquè s’ha definit com a pintor alcoià, i sempre ha tingut al seu poble present. En les referències del seu catàleg, en les entrevistes, en la seua pàgina web, i en els seus propis quadres, ja que sempre ha fet referència a Alcoi”.

Jordi Tormo no sols ha parlat del seu reconeixement, també del que suposa el treball d’Antoni Miró: “Ell reflexa molt bé en el món de l’art, quin és l’esperit del treball en Alcoi, i crec que això és de destacar. Toni és un treballador de la cultura, no és l’artista que es dedica al món de l’espectacle, sinó que pinta cada dia de l’any, com ho fa un treballador que ho fa en les fàbriques. L’art és la seua forma d’expressió, de vida, i també és el seu treball, amb el qual aporta a la resta de la societat una sèrie de valors, experiències i missatges, que ens fan ser millor com a societat, i ens fa pensar. Eixes són les aportacions interessants que fa Toni”.

Font: Belén Rivas./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *