foradia subscriutegrat

Millores a les dos rotondes dels polígons industrials d’Alcoi

Des de l'IVACE s'aportarà el 98,61% d'aquests treballs, que tenen un cost aproximat de 60.000 euros

Hui, dilluns 29 d’agost finalitza el termini perquè les empreses es presenten per a optar a la realització de dos actuacions a les rotondes de polígons industrials de la ciutat. A hores d’ara sols s’han presentat al projecte dos empreses de polígon Santiago Payá, i una del Cotes Altes.

Aquestes actuacions milloraran la rotonda provisional existent en l’accés al polígon industrial de Cotes Altes, una glorieta que actualment sols està senyalitzada horitzontalment, però, a causa del desgast de la mateixa pintura i la falta de visibilitat, la intersecció pot resultar perillosa per als diferents usuaris de la via. En aquest projecte es proposa la construcció de les illetes necessàries per a millorar la funcionalitat de la rotonda. Està previst que siguen remuntables per a facilitar el gir als camions. A més, també s’intervindrà sobre l’itinerari d’accés al polígon que presenta problemes d’accessibilitat.

El pressupost base de licitació és de 30.000 euros, i s’espera que els treballs puguen dur-se a terme en tres setmanes.

L’altra actuació pretén millorar la vegetació existent en la rotonda del Polígon Santiago Payá, situada a l’encreuament del carrer Filà Benimerins i carrer Filà Astuarians, i es renovarà la superfície de cobertura de la mateixa amb nous materials que milloren paisatgísticament la rotonda. En aquest cas la licitació és de 29.340 euros, i el termini d’execució també està previst que siga de tres setmanes.

Aquests dos treballs estan dins de les ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons i àrees industrials, i enclavaments tecnològics IVACE 2022. Aquesta entitat aportarà el 98,61% del cost d’aquestes obres.

Aquestes ajudes marquen unes bases molt concretes, i s’han de fer les actuacions segons com s’indica, per exemple, fa uns anys, les que es van destinar per al carril bici, va ajudar a millorar la mobilitat als polígons d’Alcoi, però també als de tota la Comunitat Valenciana.

Alberto Belda, regidor d’Empresa ha explicat que: “Estem davant de dos actuacions de millora de les nostres àrees industrials que se sumen a totes les que hem fet en els últims 5 anys, a través de la Subvenció de l’IVACE (3,4 milions), i que també té una aportació de l’Ajuntament d’Alcoi (2,6 milions). Estem parlant ja de més de 6 milions en els últims 5 anys. Hem de dir que totes aquestes actuacions formen part del pla Impulsalcoi on es pretén millorar la nostra indústria i que evidentment són actuacions consensuades amb tots els agents industrials de la ciutat i que són confirmades pel Consell Econòmic i Social”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *