foradia elgrat

L’IVACE renovarà l’enllumenat de sis municipis d’Alacant aconseguint un estalvi del 70% d’energia

• L'IVACE impulsarà la renovació de l'enllumenat en sis municipis de la província d'Alacant, per un altre d'alta eficiència energètica que redunde en una reducció de la factura energètica. • En concret, es tracta dels municipis de Castalla, Pego, Callosa d'en Sarrià, Benissa, Cocentaina i Algorfa


L’enllumenat públic en els municipis constitueix la principal despesa energètica i encara que és molt variable representa al voltant del 60% de la factura energètica del municipi.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’IVACE, impulsarà la renovació de l’enllumenat en sis municipis d’Alacant per altre d’alta d’eficiència energètica que reduïsca de la factura energètica

En concret, es tracta dels municipis de Castalla, Pego, Callosa d’en Sarrià, Benissa, Cocentaina i Algorfa, per als quals IVACE Energia destinarà un total de 980.000 euros.

Entre les mesures d’estalvi i eficiència energètica que se sufragaran està la substitució de llums i lluminàries per altres de major eficiència energètica i la implantació de reguladors de flux lumínic i dels encesos i apagats dels punts de llum, adequant-los a la nit a les necessitats reals d’il·luminació de les vies.

Aquesta renovació reduiria un 70% el consum energètic d’enllumenat.

També es donarà suport a la incorporació de rellotges astronòmics, ajustats a l’hora solar, per a reduir el consum. Aquests rellotges astronòmics permeten la programació diària d’encés i apagat de l’enllumenat d’acord amb l’hora exacta d’eixida i posta del sol.

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha reafirmat aquest matí a Castelló “el compromís ferm de la conselleria d’Economia i, en concret de l’IVACE amb les empreses que aposten per l’eficiència energètica, les energies renovables i la I+D+i”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *