foradia subscriutegrat

Moniàtic torna després de la pandèmia amb una àmplia programació

Aquesta serà la dotzena edició d'aquest festival independent amb una programació que se celebrarà en diferents espais de la ciutat

Els dies 16, 17, 22, 23, i 24 de setembre Alcoi tornarà a gaudir del festival independent Moniàtic. El col·lectiu ha preparat una completa programació musical i cultural gratuïta.

Com ja es va fer en les anteriors edicions, el barri del Partidor serà l’escenari principal d’aquesta dotzena edició, però a més es comptarà amb la complicitat de diferents espais emblemàtics per a la cultura alcoiana, com els pubs l’Escenari, el Petroli i el Bad Voodoo.

El divendres 16 de setembre tindrà lloc la festa de presentació al Petroli. Començarà a les 19h amb una exposició de cartells del festival, i estarà present Moniates DJs, en què les dones seran les protagonistes. L’endemà començaran els concerts, amb tres actuacions al solar del carrer de Forn del Vindre, al barri del Partidor, a partir de les 18:30h.

La primera d’aquestes actuacions serà la de Lespurna, una proposta jove de rock alternatiu amb veus femenines i alcoianes, i banda valenciana. Després actuarà la rapera guardonada amb el Premi Ovidi Montllor 2022, Aina Koda. Finalment, N-340 oferirà el seu primer concert amb una fusió de ritmes i instruments tradicionals i electrònica.
El dijous 22 tornarà la programació, i en aquesta ocasió serà al pub l’Escenari, amb la projecció del curtmetratge documental ‘Can I go first?’, i a continuació, Hugo Mas posarà la part musical a la jornada, amb el seu repertori poètic.

La música electrònica serà la protagonista del divendres 23 al Bad Voodoo, amb el Moniatrònik. A partir de les 20h actuaran Darius, Techniche Störungen, i Alex Silva.

El dia 24 serà el dia gran d’aquesta programació. A partir de els 12h començaran les activitats al Partidor amb el Miniàtic, un concert dedicat als més menuts, de la mà de Marcel el Marcià. A les 16h s’han convocat a diferents col·lectius per a celebrar una taula redona en què intercanviar idees i experiències al voltant de l’autogestió. A la vesprada, els concerts començaran al solar de Sant Rafel, encara que Alesa DJ s’encarregarà que la música no pare fins que comence el concert de Tendur, amb la veu de Mireia Tortosa, acompanyada de Pau Miquel Soler, Toni de l’Hostal i Jesús Barranco. L’actuació Gamanda posarà el punt de foscor amb el seu post punk. Després Valentina & The Electric Post, i Damià Llorens, Violeta Ausina i Cançoner Industrial, seran els encarregats de continuar omplint aquest cartell. La jornada finalitzarà amb les cançons de Júlia, Tito Pontet, i Aina Palmer.

Al recinte hi haurà menjar i beguda a preus populars, i s’habilitarà un punt violeta per tal de garantir que tot el món puga gaudir del festival amb llibertat i sabent que no s’admetrà cap actitud violenta o incòmoda.

Segons indiquen els organitzadors, un dels objectius del Moniàtic és “fomentar la cultura participativa, autogestionada, lliure i combativa i està organitzat per diferents persones i col·lectius de manera voluntària i sense ànim de lucre”. A més, també expliquen que altra de les finalitats és “donar cabuda a artistes independents partint des de criteris com la proximitat, el gènere, el missatge o la llengua”.

En aquesta dotzena edició el col·lectiu Moniàtic, a més, vol “conscienciar sobre la importància de combatre activament l’auge del feixisme, vist que últimament ha anat guanyant terreny i suposa un perill per als drets fonamentals que com a societat hem adquirit mitjançant anys de lluita col·lectiva”.

En aquest festival s’ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i de l’Ajuntament d’Alcoi.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *