foradia subscriutegrat

Gran èxit del Moniàtic Festival d’Alcoi

El retorn del Moniàtic ha estat possible gràcies a l'organització de les associacions Música de Telers, Insònit i l'Ateneu Cultural el Panical.

foto moniatic1

El Moniàtic Festival, és a dir, el festival de cultura, art, música i teatre independent i alternatiu d’Alcoi va nàixer a començament de segle com a resposta a les desmesurades despeses del famós –però fracasat– Mediàtic Festival. Allò que va nàixer com una reivindicació de la cultura i l’art alternatiu alcoià va esdevindre, si més no, una empenta ben significativa del món cultural alternatiu i underground d’Alcoi. Aquests estils de música, d’art, de cultura i de vida, són tot això que no se sol vore, a no ser que algú ho conega. És el món alternatiu, la cultura del mínim pressupost i de la resposta cada vegada més nombrosa.

Tot va començar dijous 18, a les 20:00h al Centre Cultural Ovidi Montllor, amb la projecció d’un documental que parlava sobre les manifestacions del passat 22M, a Madrid, de les Marxes per la dignitat i, en acabant, una xarrada sobre el que es tractava a la filmació. Més tard, a les 22:30h, al Pub l’Escenari, es va fer l’acte de presentació del Festival, de mà de l’actor Hèctor Arnau qui, amb un to atrevit i amb molt d’humor, va presentar el programa complet del Moniàtic fent una barreja entre el teatre comú, d’escenari i de monòlegs o diàlegs establerts, amb l’innovació de les performances, que el feren arribar de bona gana al públic.

Divendres 19 la festa començà a la nit amb un desdoblament musical segons l’estil que s’estimara més el públic. D’una banda, a partir de les 23h, al Pub Bad Voodoo hi hagué la part electrònica amb la primera part del Moniatrònik. Ací actuaren els coneguts DJ Sphere, Perk i Nandroid. D’altra banda i paral·lelament, a La Nave de Max, hi hagué l’actuació dels joves grups de rock Tankats i Libertad Kondizional, alcoians i banyeruts respectivament.

Tot açò sense oblidar que una de les associacions organitzadores del Moniàtic, Música de Telers, a banda d’açò també va organitzar el mateix divendres a les 20:30h un homenatge a Ovidi Montllor en la Filà Mudèjars, on eixia a Festes l’actor i cantant alcoià. A l’homenatge actuaren Caçacérvols i Batà, abans de sopar, i en acabant el sopar, Arthur Caravan i Pelandruska.

El dia gran va ser el dissabte 20, el darrer dia del Moniàtic Festival d’enguany ja començà la festa a les 12:00h al solar de l’Ateneu Cultural el Panical, amb la paella que es va fer per a dinar, amenitzada per la música de Papaformigues DJ Set i l’exhibició de graffitis del grup Graffanatics que decoraren les parets del solar amb motiu del Festival donant-li una visió molt nova i vistosa.

Amb tot, els alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi van fer uns dissenys de merchandising limitat, amb motius i imatges del mateix festival; així com la marca Lluna, de cerveses ecològiques, va fer una edició especial per al Moniàtic. Tot seguit, a les 16:00h es va peparar una projecció d’Arròs Movie introduïda per l’actor, cantant i director Marc Sempere.

En acabant, a les 17:30h, van començar els concerts. En aquest cas, també hi va haver un desdoblament musical, ja que hi hagué els concerts instrumentals al mateix solar del Panical i, alhora, la segona part del Moniatrònik dins del mateix Ateneu. Els concerts del solar van reunir tot de gent per escoltar grups ben variats i coneguts com Antiguo Régimen, MKM, Los Koplowitz, Ix, Víctimas Civiles, Arthur Caravan, Marco Pompero, El Diluvi i We Are Not Brothers. Per un altre costat, els concerts de dins del Panical reuniren a Ania Bruster, TIM, Blue Dot, Tourian, Lozano, Turbo Inferno, Deriodesi i Yin Elek.

foto moniatic2

Així doncs, l’edició de retorn del Moniàtic Festival ha aconseguit un cap de setmana amb trenta actuacions diferents pertot arreu dels nostres carrers, amb una molt bona resposta per part dels assistents, ja que cada acte ha estat un èxit de convocatòria amb una afluència ben nombrosa. Vist açò, no és d’estranyar que es torne a organitzar en els propers anys.

Font: Yaiza Ferrer Alonso./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *