foradia ivace

Gandia fomenta a través de nous programes millorar la salut física i mental

Algunes de les iniciatives que s'han preparat des de l'Ajuntament de la localitat són 'Entrenant Salut', i els 'Grups d'Acompanyament Psicosocial Comunitaris per a Dones'

L’Ajuntament de Gandia continua preocupant-se per la salut i el benestar personal de la ciutadania, però això, entre la regidoria de Sanitat i Polítiques Saludables, i d’Esports, i la Unitat de Salut Mental de l’Hospital Francesc de Borja, i els Centres de Salut Públics de la ciutat, s’han preparat dos programes generadors de salut física i mental: ‘Entrenant Salut’ i els ‘Grups d’Acompanyament Psicosocial Comunitaris per a Dones’.

Com ha comentat Liduvina Gil, regidora de Sanitat: “Aquests grups són molt importants per a donar una eina a la comunitat sense cost econòmic perquè puguen eixir i obtinguen benestar de salut física i mental en anar a compartir espai en altres persones en el temps lliure”.

Els programes s’han anat desenvolupant en els mesos anteriors, i s’han combinat amb altres activitats, ja siguen culturals, com la visita al Castell de Bairén, o reunions d’esmorzars i trobades.

El dia 1 de setembre va començar ‘Entrenant Salut’, que és una activitat basada en caminades d’una hora o hora i mitja, dirigida a la població major d’edat. Els recorreguts tindran el seu punt de partida des de diferents punts de Gandia i aniran dirigides per un monitor/a. La regidora ha detallat més sobre aquesta activitat: “Tota aquella gent major de 18 anys que es trobe en disposició de caminar i tinga voluntat per tal de millorar la seua salut física i mental pot apuntar-se de manera gratuïta”.

Respecte als ‘Grups d’Acompanyament Psicosocial Comunitaris per a Dones’, ja s’ha estat duent a terme durant l’estiu. Aquesta iniciativa està dirigida a dones entre 30 i 65 anys que senten algun malestar emocional. Ara mateix hi ha 3 grups de 15 dones, que han participat en 8 sessions grupals, una per setmana.

El rang d’edat escollit deriva de la consulta amb l’atenció primària, el qual correspon a les edats amb majors problemàtiques. Tal com ha assenyalat la tècnica del departament de Salut, “les dones han manifestat una millora del benestar emocional molt gran”. Tot i això, ambdues han apuntat a la intenció d’ampliar aquest programa a gent major de seixanta-cinc anys, ja que és una necessitat que s’està demandant, i també es pretén formar grups d’homes. “La salut és un tema de totes les persones i hi ha unes necessitats en l’àmbit de salut commutaria. En el que hem de treballar és en la prevenció abans que les persones requerisquen una medicació o d’una consulta mèdica”, ha expressat Gil.

Per a inscriure’s a ‘Entrenant Salut’ i els ‘Grups d’Acompanyament Psicosocial Comunitaris per a Dones‘ s’ha habilitat el correu de politiquesaludables@gandia.org i el telèfon 96 295 96 41.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *