foradia subscriutegrat

Guanyar reclama que l’estalvi en energia es destine al benestar dels veïns i veïnes

Encara que des de la plataforma municipalista estan d'acord amb les mesures d'estalvi energètic, demanen adoptar més, com per exemple, que l'estalvi es destine a ajudar a sufragar despeses energètiques a aquells que més ho necessiten

Des del govern municipal a les últimes setmanes s’ha estat informant de l’estalvi energètic que s’ha produït gràcies a mesures com la limitació d’horari de llums ornamentals, la regulació de les temperatures de refrigeració i calefacció, o la instal·lació de les plaques fotovoltaiques. La plataforma municipalista està d’acord amb la implantació d’aquestes mesures, i de l’estalvi que estan produint a les arques municipals, i per això, al passat plenari van donar unes dades comparatives dels estalvis que es van publicar i van demanar al govern local que “es prenguera alguna mesura més, com per exemple que els cartells digitals anunciadors instal·lats a les entrades de la ciutat es regularen en horari i no es mantingueren encesos tot el dia”.

El regidor de Guanyar Alcoi, Pablo González, ha assenyalat que: “Hem de donar exemple com a institució. Mantenir les cartelleres a l’accés de la ciutat de matinada és un despropòsit. Ja ho va ser posar-les fa poc més d’un any, amb la brillantor al màxim inicialment, quan ja sabíem de sobra que tindríem problemes energètics i sense saber com poder apagar-les durant la nit.”

Una altra de les propostes de la plataforma ha sigut que amb l’estalvi aconseguit, es podria fer més mesures per a generar ajudes complementàries per a despeses energètiques i que les famílies que ho necessiten puguen veure compensat almenys l’augment dels costos energètics. Com apunta el regidor: “les muntades en les despeses de la llum i el gas afecten les llars amb menys recursos provocant pitjors condicions d’habitabilitat i falta de confort tèrmic. Es podrien fer servir els diners estalviats en energia per l’Ajuntament en ajudar a les famílies alcoianes. Ja ho estan fent a altres municipis, no entenem que Alcoi hàgem de ser menys que aquests pobles”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *