foradia mediambient

Els Tallers d’Història de Pego recuperen el passat de la localitat

Aquesta és una iniciativa que du a terme l'Arxiu Municipal i estaran oferits per Joan Miquel Almela els dimecres de vesprada (17:30h) a la Casa de Cultura

Un dels principals objectius que tenen els Tallers d’Història que ha preparat l’Arxiu Municipal de Pego és “ficar la vista al passat i conéixer els secrets d’altres èpoques”. Aquestes jornades començaran a partir del 28 de setembre a la Casa de Cultura, i consistiran en unes xarrades i converses entre veïns, dirigides per l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, que a través de fotografies antigues i imatges d’antany trasllada als presents a temps passats, històries del municipi que poden versar sobre personatges coneguts, llocs emblemàtics, o costums.

La resta de sessions se celebraran dimecres a partir de les 17:30h, i duraran una hora i mitja. Segons ha recordat Almela no és necessari fer inscripció per assistir, “sols és necessari vindre i tindre ganes de conéixer històries de la nostra localitat”.

Aquests tallers ja s’havien consolidat i s’han convertit en un clàssic de l’Arxiu Municipal als últims anys, però per la pandèmia va haver-se de cancel·lar la programació. “Habitualment venien més de 40 persones en cada sessió”, remarca l’arxiver.

“Sempre hem pensat que per a comprendre el món actual, és necessari conéixer el passat. És important conéixer les nostres arrels, les històries de les persones i espais emblemàtics del nostre municipi. La història, com més pròxima, més agrada, a tots ens agrada saber més del nostre poble”, apunta la regidora de Cultura, Laura Castellà.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *