foradia subscriutegrat

XVIII Macrodonació solidària de sang amb campanya addicional de plasma

La cita se celebrarà el dissabte 1 d'octubre en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, i l’Ajuntament d’Alcoi han organitzat la XVIII edició de Macrodonació de Sang Solidària de la ciutat. Aquest esdeveniment solidari tindrà lloc el dissabte 1 d’octubre al Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre des de les 9:30 a les 13:30 i des de les 16:30 a les 20:30.

A més, durant aquest dia, els donants també tindran l’oportunitat d’inscriure’s en el registre de Donants de Medul·la Òssia.

Des de que es va començar aquesta cita solidària, s’han fet un total de 1.795 donacions de sang a la ciutat, i enguany, s’espera incrementar aquest gran èxit. Per això, es fa una especial crida als Joves alcoians i alcoianes perquè s’unisquen a aquest esdeveniment solidari i es facen donants de sang.

La campanya d’enguany compta amb una novetat, i és la iniciativa de ‘Plasma la teua Generositat’, per a informar i conscienciar a la població d’aquest tipus de donació. El plasma és el component sanguini més deficitari al nostre país, ja que actualment, el que s’obté des de les donacions de sang convencional no és suficient per a garantir un nivell òptim de subministrament. Per aquest motiu, cal sensibilitzar a la societat de la necessitat d’aquest component i del seu paper en la salut de la població.

“Alcoi és una localitat solidària, cada vegada més conscienciada amb la donació de sang, i el demostra dia a dia amb la seua implicació i compromís. La col·laboració dels alcoians i alcoianes és fonamental per a cobrir la demanda diària de 250 unitats de sang que requereixen els nostres pacients. La sang no es pot fabricar i la donació és l’única manera d’obtenir-la”, asseguren des del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *