foradia mediambient

Es lliuren a Ovidi Montllor, CAEHA i Jordi Gil els ‘Palmells 2022, mà del futur’ que van esbalair al públic

Amàlia Garrigós va presentar la tercera edició dels "Palmells 2022, mà del futur' • Les glosses de presentació dels homenatjats va ser per part de l'escriptor Jordi Tormo, Palmira Torregrosa, Josep Sou i Vicent Luna • Ximo Canet va crear uns quadres amb la senyera, per als que van participar en la gala • Moisés Olcina, Jacobo Blanes, Rafa Sempere, Josep Maria Gadea i Juan Mateo van posar el fermall amb la seua música.

La sala del Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, ens van omplir per compartir una emotiva celebració dels ‘Palmells 2022, mà de futur’, on es reconegueren l’aportació a la Cultura a Ovidi Montllor, CAEHA i Jordi Gil, uns guardonats que tots ells tenen una gran trajectòria darrere impulsant les diverses expressions culturals, i inspirant a la joventut.

La tercera edició dels ‘Palmells 2022, mà de futur’, organitzats pel periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, EL GRAT junt la càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani i en col·laboració l’Associació de Mitjans d’informació i comunicació, AMIC valencians.

Obria l’acte dels ‘Palmells 2022, mà del futur’ la interpretació de ‘La Muixeranga’ l’himne dels valencians, per part de Fernando Amaya, Dani López i Xus Colomer.

Va presentar la gal·la la reconeguda periodista al País Valencià, Amàlia Garrigós ben compromesa amb la nostra llengua, col·laboradora i amiga d’EL GRAT, que va iniciar l’acte amb les primeres paraules dels “Palmells 2022, mà del futur”.

L’acte va ser retransmet a través de ‘streaming’.

Ens endinsem en la tercera edició dels ‘Palmells 2022, mà del futur’ amb les paraules de Santiago Sempere qui dirigeix, des de fa més de tres dècades, el diari El Grat. El qual va destacar que hui “l’1 d’octubre EL GRAT complirà 35 anys des de la primera edició” i que al llarg del temps de l’editorial “hem conegut personalitats molt valuoses, poetes, pintors, escriptors, músics, cantants, actors, artistes dels quals hem aprés de tots ells per a millorar” i va donar significat històric a la paraula Palmells “a les cultures dels grecs i romans eren un símbol de la victòria eterna per sobre dels martiris i els patiments, als quals la nostra cultura està sotmesa“. Finalment va destacar a les lectores i lectors, institucions, empreses, comerç, “tots ells són fonamentals en el compromís i la nostra constància”

A continuació, l’escriptor Jordi Tormo, va glossar de forma certera la figura del nostre homenatjat Ovidi Montllor una de les figures més populars de la cançó en català. El “Palmell 2022, mà del futur’ per a Ovidi Montllor, va ser lliurat per Sofia Bofill i el va recollir Xavier Montllor germà d’Ovidi, que va donar l’agraïment en nom del seu germà.

Després de les paraules a l’Ovidi, va sonar una composició esplèndida de Moisés Olcina amb el seu saxo, que va interpretar la poètica de l’artista amb “Tot Ben Senzill” -soliloqui sobre notes d’Ovidi.

Com que el guardó a Ovidi Montllor es queda a cura de la Casa que porta el seu nom, el professor Vicent Luna Sirera, membre d’Acció Cultural del País Valencià, ens va parlar del vinté aniversari del Centre Ovidi Montllor a Alcoi.

Seguidament, va tindre la paraula Palmira Torregrosa, directora del Museu Camil Visedo d’Alcoi, que ens va apropar la valuosa tasca del CAEHA. Van continuar les paraules d’Elisa Beneyto actual presidenta del CAEHA, que continua aquest treball tan brillant, que va recollir el “Palmell 2022, mà de futur” de mans de Palmira Torregrosa.  

De nou la música va sonar a la sala amb un personal ‘cover’ de la cançó emblemàtica composta per Ovidi Montllor, “Homenatge a Teresa” que van interpretar i compondre per la nit dels Palmells Jacobo Blanes, guitarra, Rafa Sempere, Clarinet, i Juan Mateo, guitarra.

Tot seguit, l’escriptor i professor Josep Sou, que va ser ‘Palmell 2019, mà del futur’, va glossar al guardonat Jordi Gil, dues persones que han compartit experiències, activitats i els uneix una fraternal amistat. Josep Sou va lliurar el ‘Palmell 2022, mà del futur’ a Jordi Gil.

El cantautor Jordi Gil va agrair el Palmell amb un parlament emotiu, que va ser molt aplaudid per els assistens. I a més a més, un estimat amic vingut expressament de França va voler reconèixer el seu treball amb unes paraules.

Per finalitzar la guitarra i veu Josep Maria Gadea i Juan Mateo van sonar amb un poema de Joan Valls, titulat “Ai ciutat d’engranatges!” i altre un poema d’Ovidi Montllor ‘Toti i Cuc per peteneres’ que van compondre per la festa dels Palmells.

Així mateix Ximo Canet va crear expressament uns meravellosos quadres amb la senyera, per als que van participar en la gal·la de la nova nit de ‘Palmells 2022’ i l’any 35 d’EL GRAT. Una festa per la Cultura de valencianes i valencians, on els assistens van gaudir d’una grata vetlada que va esbalair al públic que omplia el COM.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *