foradia barnasants

Bocairent reconeix a les persones més lectores en la clausura de ‘Viu la biblio!’

El dia 24 d'octubre va celebrar-se el Dia Internacional de les Biblioteques, i des de l'Agència de Lectura de Bocairent s'ha estat duent a terme la programació 'Viu la biblio!', que ja porta fent-se set anys

Cada 24 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Biblioteques, i des de l’Agència de Lectura de Bocairent porten set anys duent a terme la programació ‘Viu la biblio!’, que té com a objectiu afavorir la importància de la biblioteca i de les persones que donen sentit a aquest espai, com els professionals que les atenen, i els usuaris.

En aquesta edició, que va començar el mateix dia 24, es va fer una entrega de detall, o es va iniciar la campanya de llibres solidaris, organitzada per AFAB. A més, també es va dur a terme un concurs d’eslògans i microrelats. El dimarts 25 va ser el torn de la sessió de biblioteràpia, amb Laura Molina, i el dimecres 26, ho va ser de tertúlia al voltant de ‘Fadrines, el procés de no casar-se en la societat valenciana’, amb la seua autora, Raquel Ferrero.

La sala Joan de Joanes va ser l’escenari de l’activitat del dia 27, de la mà del projecte ‘Lletres de por’ que ha estat impulsat pel Consell Local del Llibre i la Lectura. Es va fer un contacontes i cercavila amb el Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub, amb els monstres valencians com a protagonistes.

Durant tots aquests dies, a més a més, es va poder veure l’exposició de la Fundació Bromera ‘Llegim?’, on es va valorar la importància de la lectura en família.

La clausura de ‘Viu la biblio!’ va tindre lloc el divendres 28 d’octubre, amb el reconeixement a les persones més lectores: en la modalitat d’adults, María Ángeles Reig Belda, María del Carmen Calabuig Calabuig, Jairo Vañó Reig i Lluís Beneyto Galiana, i en la modalitat infantil i juvenil, Vladislav Lapov, Elia Sánchez Cerdá, Inés Reig Vañó i Lola Vañó Amorós.

La bibliotecària, Pepa Sempere, i l’alcalde, Xavi Molina, els van lliurar el diploma acreditatiu i el val per a compra de llibres en establiments locals. Igualment, l’acte va servir per a conéixer la identitat de les guanyadores del VII Concurs d’eslògans per al foment de la lectura i del VI Concurs de microrelats “Bibliocontes”: Laura Molina Vañó i Rebeca Reig Puerto, respectivament.

Per a Molina, “aquesta programació és una mostra més de l’objectiu que perseguim des de fa anys: que la biblioteca pública municipal no només siga un conjunt de prestatgeries amb llibres, sinó també un espai d’activitat i de sociabilització”, i ha destacat que l’agència de lectura de Bocairent compta amb una programació regular, amb dues propostes mensuals com a mínim, de la mà dels ‘Divendres de biblioteca’, ‘Viu la biblio!’ i el grup de tertúlia literària.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *