foradia subscriutegrat

Oliva commemora el Dia Internacional de les Biblioteques

El divendres 21 d'octubre a les 17:30h es lliuraran els premis del 'Repte Lector de l'Estiu 2022', i per a aquest dia s'ha triat el lema 'BiblioTEcuida', que pretén fer valdre el paper de les biblioteques com espais lliures, oberts i segurs

Amb motiu del Dia Internacional de les Biblioteques, que se celebra any rere any el dia 24 d’octubre, el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, ha preparat una programació d’activitats. Entre les més importants està el lliurament dels premis del ‘Repte Lectos de l’Estiu 2022’, que tindrà lloc el divendres 21 d’octubre a les 17:30h a la plaça de l’Esglesia. En l’acte s’entregarà un diploma que acreditarà els reptes aconseguits pels més de huitanta xiquets i xiquetes que han participat (entre els 6 i 16 anys).

Aquesta edició del Repte Lector estava dins del projecte ‘BiblioOliva Verda. Sembrant llavors per a un futur sostenible’, i l’objectiu era sensibilitzar a través de la lectura sobre el medi ambient, així com impulsar espais verds a Oliva, per tal de millorar la salut física i mental de la localitat.

Durant l’esdeveniment els assistents podran gaudir de l’actuació de la banda juvenil d’AAMO, i de la col·laboració d’ACCO (Associació de Comerciants d’Oliva).

A més, també s’ha organitzat el joc ‘Expojoc de por’, que consisteix a vincular a cadascun dels llibres seleccionats a les biblioteques, amb el seu objecte corresponent. Aquesta activitat es podrà fer des del dia 24 d’octubre fins al 4 de novembre a les dos biblioteques oliveres.

Finalment, s’exposaran les novetats bibliogràfiques locals que s’han incorporat en aquest 2022, i es donaran a conéixer els seus autors.

Enguany, el lema que s’ha triat per a aquesta programació ha sigut ‘BiblioTEcuida’, amb el que pretén destacar el paper de les biblioteques com espais lliures i oberts, que mitjançant els seus serveis i recursos, es preocupen per atendre les necessitats dels usuaris.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva indiquen que: “Són molts els recursos amb què les biblioteques atenen i cuiden als ciutadans, com pot ser: mitjançant la promoció de la lectura, amb tots els seus beneficis; són un suport en la cura de totes les persones, per aquest motiu han fet seua la idea de l’Agenda 2030 de no deixar a cap persona enrere; cuiden a través de les activitats que programen d’acció social i ajuda a la comunitat; cuiden l’accés a la informació, així com la veracitat d’aquesta; ajuden a la formació, l’aprenentatge i la investigació; i per últim, també cuiden i protegeixen el nostre patrimoni documental per poder-lo llegar a generacions futures”. Per la seua part, Julio Llorca, el regidor d’aquesta àrea, ha volgut convidar a tots a visitar els centres de lectura.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *