foradia subscriutegrat

L’Escola Valenciana premia a Isabel-Clara Simó, la Universitat d’Alacant, i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa

El dia 26 de novembre se celebrarà la gala per a entregar els guardons a la localitat d'Altea. Aquests premis, que celebren la XIX edició, reconeixen la defensa del valencià

L’Escola Valenciana ha anunciat als premiats de la XIX edició de la Nit. Aquests guardons reconeixen la trajectòria en la defensa del valencià en diferents personalitats i entitats. Enguany aquest premi recaurà en l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó, en la Universitat d’Alacant, i en l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa.

La gala, que se celebrarà el dia 26 de novembre a Altea, serà un esdeveniment que reunirà a Activistes i persones vinculades a l’entitat, representants institucionals i personalitats valencianes.

Marta Llinares i Sergi Castillo seran els encarregats de conduir aquest acte, en el qual també es farà homenatge a l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. A més, per a eixe dissabte s’han organitzat diferents activitats gratuïtes al voltant d’aquesta escriptora, com una visita a l’Aula d’Interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas o una ruta guiada per la platja de l’Olla d’Altea. El diumenge també es podran fer aquestes activitats que estaran guiades per Joan Borja.

Pel que fa als premiats, Isabel-Clara Simó rebrà el guardó ‘Josep Vicent Garcia’ a la trajectòria individual, i serà a títol pòstum. Des de l’Escola Valenciana s’ha volgut reconéixer una de les autores modernes més importants de la nostra literatura: “Simó ha destacat per ser una escriptora compromesa amb el país i amb la nostra llengua i també per tota una vida lluitant per les dones i el feminisme mitjançant la literatura”, argumenten des de l’entitat.

El guardó extraordinari recaurà en la Universitat d’Alacant, per ser “una institució referent en la defensa del valencià a les comarques centrals i del sud”. Aquesta universitat pública participa cada any a les Trobades d’Escoles Valencianes, a la Lliga de Debat, o al Feslloc. A més, des de l’Escola Valenciana, assenyalen la seua tasca per la normalització i promoció lingüística amb iniciatives pròpies com el Servei de Llengües, o el Centre d’Autoaprenentatge de Llengües, en el qual s’ajuda que noves persones parlen en valencià.

Finalment, l’últim guardó, a l’Ús Social de Valencià, ha recaigut en l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa, ja que aquesta entitat treballa en la recuperació del patrimoni cultural, natural, i lingüístic d’aquesta comarca i compartint-ho amb la gent per mitjà de la seua revista Sarrià, editada ininterrompudament. A més, un dels seus objectius és que la gent d’aquesta comarca es torne a retrobar amb els seus valors culturals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *