foradia subscriutegrat

Els murals literaris de Muro protagonitzen un curs de professorat

L'objectiu va ser oferir eines als docents d'escoles d'adults per a programar visites guiades als murals, amb el seu alumnat

Des del Centre de Formació del Professorat de València (CEFIRE) es va organitzar una visita guiada als Murals Literaris del Batà. La sessió va estar guiada per l’escriptor i professor de l’IES Serra Mariola Francesc Gisbert, amb la col·laboració de l’Escola d’Adults Beniassent de Muro. Hi van assistir vora mig centenar de docents de tot el País Valencià.

Durant la visita, es va fer el recorregut cronològic per la història de la nostra literatura, amb moltes anècdotes sobre els diferents escriptors. Es va destacar la importància patrimonial i artística de les pintures, obra del muralista Antoni Espinar, amenaçades de desaparéixer davant el projecte de construcció d’un parc en la zona del Batà.

Ara com ara, tot el mur del Batà es troba darrere d’una reixa metàl·lica instal·lada per l’Ajuntament, que en dificulta la vista, després que es trobaren restes arqueològiques de l’època ibèrica als fonaments del mur.     

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *