foradia ivace

Nova excursió organitzada per la Colla Ecologista La Carrasca

Aquesta se celebrarà el dia 20 de novembre i s'anirà a la partida de Polop Alt, i després hi haurà un dinar a la Font dels Patos

Des de la Colla Ecologista La Carrasca conviden a la població a participar en l’excursió guiada per a conéixer la partida alcoiana de Polop Alt, un espai agroforestal amb una alta qualitat ambiental i paisatgística. En la Colla indiquen que en aquest espai es volen fer una sèrie d’actuacions que podrien posar en perill la seua conservació.

La partida de Polop Alt està situada a l’extrem de ponent del terme municipal d’Alcoi, i que està entre els dos parcs natural de la ciutat, la serra de Mariola, i el Carrascal de la Font Roja. Aquest espai a més, és una Zona d’Especial Protecció per a les Aus, i un Lloc d’Importància Comunitària, que forma part de la Xarxa Europea Natura 2000.

En la vall de Polop, als últims anys, s’ha reintroduït el xoriguer petit, un ocell estepari que sol viure als camps de secà conreats de manera extensiva, espais que van desapareixent en ser substituïts pel bosc quan els camps s’abandonen i també quan es transformen en regadius. Aquestes són de les aus més amenaçades a nivell europeu segons comenten des de La Carrasca, i en aquesta excursió els voluntaris que treballen en el projecte de reintroducció explicaran la tasca que s’està fent i la importància de conservar els hàbits d’aquesta espècie.

La qualitat d’aquest paisatge és alta, tal com informen diferents estudis, i és que, forma part del Paisatge de Rellevància Regional Serres de l’Interior d’Alacant, Mariola, el Maigmó, i la Penya Roja, que té com a objectiu “conservar els valuosos paisatges agroforestals situats als voltants dels barrancs del Troncal, al peu del carrascar de la Font Roja”. A més, aquesta zona no gaudeix de cap protecció urbanística, ja que, gran part dels terrenys agraris de la partida estan descrits com a sòl no urbanitzable comú, i segons el Pla General Estructural d’Alcoi, que actualment està en tramitació, redueix els terrenys d’aquesta partida que tenien la qualificació de sòl no urbanitzable protegit. Per tal com assenyalen des de la Colla: “Aquesta circumstància fa que cada cert temps s’hi plantegen actuacions que podrien posar en perill la seua conservació: un abocador, un polígon industrial, un aeròdrom, grans plantes solars fotovoltaiques…”.

Per tal de saber moltíssima més informació, s’ha preparat aquesta excursió gratuïta. L’eixida serà des de la plaça d’Al-Azraq a les 9:30h, i després de la visita guiada, es farà un dinar al restaurant Font dels Patos. Per a participar s’ha de fer inscripció en aquest enllaç abans del dilluns 14 de novembre al matí.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *