foradia subscriutegrat

El Jardí dels Reis Mags d’Alcoi recupera la instal·lació d’un Betlem

S'instal·larà un pesebre que recordarà el creat per Luis Solbes i estarà compost per unes quaranta figures que recrearan diferents escenes bíbliques

L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat que aquest Nadal comptarà amb un nou element decoratiu. Es tracta del nou Betlem que estarà ubicat al Jardí dels Reis Mags, i que s’ha adjudicat amb un contracte menor de subministrament de figures betlemistes per a la recuperació del patrimoni artístic dels dissenys de Luis Solbes per 14.880 euros, un cost que subvencionarà al 50% la Diputació d’Alacant. Aquest Betlem estarà durant les dates nadalenques i recordarà al que s’instal·lava des de finals dels anys 60.

I és que, en l’any 1966 l’Ajuntament d’Alcoi va començar a organitzar la Cavalcada, a través de la Comissió Municipal de Festes. En eixe any Luis Solbes va encarregar-se de fer el cartell anunciador, i a partir d’ahí es va convertir en l’assessor artístic de la Cavalcada, fent dissenys per a les carrosses, indumentària, cartells, etc. Aquesta Comissió també va encarregar a Solbes, al Nadal del 1968-1969 l’elaboració d’un pesebre que s’instal·laria temporalment al jardí dels Reis Mags. Les seues figures van ser elaborades en retalls de contraxapat de fusta, pintats per les dos cares.

Aquest Betlem està format per unes quaranta figures, la majoria d’elles de més d’un metre d’altura, i reprodueixen diverses escenes bíbliques, com el Naixement, l’Adoració, la fugida a Egipte de Sant Josep i la Verge, i apareixen personatges com els pastorets, la gaspatxada o la samaritana al costat del pou.

Carolina Ortiz, regidora de Festes, ha comentat que: “Amb aquesta actuació recuperem un important patrimoni del Nadal alcoià homenatjant a Luis Solbes. Som molts els alcoians que recordem amb afecte visitar en la nostra infància aquest pesebre, i a partir d’aquest Nadal podrem tindre’l de nou”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *