foradia ivace

Xelo Cascant, present a la trobada internacional de dones electes a Mallorca

La regidora de Benestar Social, Educació i Cultura de l'Ajuntament de Muro ha acudit a aquest encontre amb altres edils del País Valencià. Aquest acte ha estat organitzat pel Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació

L’Ajuntament de Muro ha estat present a la trobada ‘Les Elegides’ a través de la seua regidora de Benestar Social, Educació i Cultura, Xelo Cascant Pla. L’edil murera ha format part d’una delegació de dones regidores dels municipis del País Valencià, membres del Fons Valencià per la Solidaritat. Totes elles han anat a Mallorca a aquest encontre en el qual han compartit experiències amb dones electes d’Europa, i països del sud.

Com a principal objectiu estava visibilitzar i enfortir la participació de les dones en la presa de decisions i crear xarxes de col·laboració i intercanvi de coneixements i experiències, fomentant així un lideratge equitatiu en la vida política i pública.

En aquest encontre s’ha posat damunt de la taula la problemàtica global que existeix amb les dones en el seu accés a llocs de responsabilitats polítiques i socials, encara que en molts països ha avançat, continuen havent-hi barreres i desigualtats. També es va parlar de la necessitat de que les dones joves tinguen en els seus entorns dones líders que els servisquen de referents per a fer passos endavant en l’àmbit polític i social, amb tota la incidència cap a la igualtat i la perspectiva de gènere que això suposa. El paper de la cooperació internacional municipalista i descentralitzada va ser un altre dels temes que es va tractar, i es va dir que és una eina potencial en la democratització equitativa d’entitats locals d’arreu del món.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *