foradia subscriutegrat

Gandia reconeix a grans escriptors valencians

El diumenge es va celebrar la gran festa de les lletres gandianes, amb els lliuraments dels Premis Literaris Ciutat de Gandia on es va reconéixer el treball de Xavier Mas Craviotto, Jordi Sebastià, i de Ferran Torrent

El diumenge 20 de novembre Gandia va celebrar la festa de les lletres, amb els lliuraments dels Premis literaris Ciutat de Gandia, considerats uns dels guardons més importants i prestigiosos de la llengua valenciana. Aquest acte ha servit com a cloenda de la Tardor Literària Gandia 2022.

En aquesta ocasió el LX Premi Ausiàs March de Poesia, va recaure en Xavier Mas Craviotto i el seu treball ‘La llum Subterrània’. Per altra banda, Jordi Sebastià va rebre gràcies a ‘Un afer europeu’, el XLIV Premi Joanot Martorell de Narrativa.

A més, fora de concurs, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques va concedir el VI Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària de l’escriptor i periodista valencià Ferran Torrent. La regidora Liduvina Gil ha comentat que aquest guardó està “dins de les accions que es duen a terme des de l’IMAB per tal de refermar, ampliar i difondre la condició de Gandia com a Ciutat Literària. També tracta de reconéixer la rellevància del tercer escriptor que conforma el triangle clàssic de la tradició cultural i literària”.

La gala va comptar amb la presència de l’alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, el vicealcalde, Josep Alandete, la regidora de l’IMAB, Liduvina Gil, i altres membres de la corporació municipal. A més, també van gaudir de l’acte els secretaris autonòmics de Cultura, Ximo López, i de Promoció Institucional, Comunicació i Prospectiva, Alfred Boix.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *