foradia cdturisme

Pressupostos Participatius per la campanya 2015

La nova edició dels Pressupostos Participatius 2015 compten amb una partida de 400.000 euros per invertir als projectes triats. Un total de cinc reunions veïnals als diferents barris hi ha composat aquesta edició.

logopressupostosLa nova edició del programa de Pressupostos Participatius ha conclòs. Una iniciativa que s’ha repetit per segona vegada per facilitar l’accés dels ciutadans a la tria de decisions en la confecció dels Pressupostos Municipals mitjançant assemblees participatives. Cal recordar que aquestes reunions han sigut obertes a tots els veïns i veïnes d’Alcoi. El projecte va ser presentat per la regidora de Participació Ciutadana, Estefania Blanes, i el tècnic d’aquest Departament municipal, Roderic Ortiz. 

Enguany, el procés comptava amb algunes novetats respecte a l’edició de l’any passat. La principal és que la quantia econòmica destinada a aquesta iniciativa passava a 400.000 euros, respecte als 250.000 euros de l’any passat, del Pressupost Municipal de 2015. La segona novetat ha sigut la celebració d’una assemblea virtual amb l’objectiu de permetre participar a aquells ciutadans que no tingueren disponibilitat d’assistir a cap de les cinc assemblees obertes celebrades als diferents barris de la ciutat.

Les fases del procés i decisions d’aquest projecte hi han sigut les següents:

1a FASE: arreplegar propostes

ACORDS DE LES ASSEMBLEES PÚBLIQUES

 1. Assemblea al Club de Amics de la UNESCO (27-11-2014)
 • Estudi de la segona part del Pla Integral d’Accessibilitat (arquitectura) i partida per a l’execució
 • Habilitar un Centre Social Polivalent per al barri de l’Eixample
 • Tractament antilliscant per a les voreres del centre (marbre) i del carrer Isabel la Catòlica
 1. Assemblea al Centre Social de la Zona Nord (01-12-201)
 • Segona fase del Pla Integral d’Accessibilitat (accessos a edificis, arquitectura).
 • Estudi de dinamització del parc Amando Blanquer i les inversions necessàries, amb un procés participatiu.
 • Hispanitat: ressalts, semàfors o qualsevol altra mesura per a reforçar la seguretat dels vianants.
 1. Assemblea a l’Agència de lectura de la Uixola (04-12-2014)
 • Urbanitzar la continuació del carrer Ràdio Alcoi fins al carrer Perú.
 • Zona d’aparcament lliure i cèntric per a la zona de Santa Rosa (no de pagament).
 • Ressalts: reparació general dels ressalts que es troben per tot Alcoi, especialment per a evitar els bassals que es produeixen quan plou, i en primer lloc els dels carrers Oliver, Escultor Peresejo i Alacant.
 1. Assemblea al Centre Cultural d’Alcoi (09-12-2014)
 • Habilitar l’antic dipòsit d’aigua que es troba al costat del col·legi Sant Vicent per a fer una sala polivalent i una biblioteca per al col·legi i per al barri.
 • Habilitar un hort escolar per al col·legi Sant Vicent i per al barri.
 • Reparar i millorar el parc de Cantagallet mitjançant un procés participatiu, i construir zones de passeig de gossos, en especial a Cantagallet, damunt de l’aparcament del carrer Músic Gonçal Blanes i a altres llocs del centre.
 1. Assemblea al Centre parroquial de Batoi (11-12-2014)
 • Reparacions al clavegueram i als desguassos del barri de Batoi i la revisió dels habitatges afectats.
 • Reparació integral del poliesportiu de Batoi.
 • Habilitar un espai urbà per a poder fer concerts i per a la pràctica esportiva (capacitat 200-500 persones).
 1. Propostes que han arribat per Internet (termini finalitzat l’11-12-2014)

A la bústia del correu “alcoiparticipa@alcoi.org” han arribat un total de 23 correus, amb un total de 26 propostes diferents per a millorar Alcoi.

El grup de treball que ha eixit de les assemblees presencials serà l’encarregat d’ordenar aquestes propostes i de seleccionar-ne les tres que consideren més positives per a Alcoi i que apareixeran en la papereta de votacions.

SEGÜENTS FASES

2a FASE: estudi de les propostes

El grup de treball, format pels voluntaris que han eixit de les assemblees, enviarà les propostes finals als tècnics municipals per a que facen l’estudi de viabilitat i l’estudi econòmic, per a saber si es poden fer i sobretot per a saber quants diners costa cada projecte. A finals de gener es farà una Assemblea Pública per a informar sobre les característiques tècniques de cada projecte, així com del seu cost previst.

3a FASE: votacions

Durant una setmana de febrer es faran les votacions. Cada ciutadà d’Alcoi amb 16 anys complits el 2014 podrà votar fins a 3 propostes. Es podrà votar per Internet o presencialment. Els projectes seleccionats fins arribar als 400.000 € passaran directament als pressupostos municipals.

4a FASE: realització de les obres i seguiment

El grup de treball es reunirà amb els tècnics que dissenyen els projectes per a que els projectes es facen d’acord amb el que demanen els ciutadans, i faran el seguiment fins que les obres o actuacions estiguen acabades.

pressupostos1

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *