foradia barnasants

El Grat es vesteix de Nadal

Hem començat el mes de desembre, i és obligatori parlar sobre Nadal i totes les activitats, novetats i tradicions que es viuran durant aquestes festes a les comarques centrals

Ha arribat el mes més màgic de l’any, desembre i el Nadal, i per aquest motiu hem volgut dedicar gran part d’aquest nou periòdic per a parlar de tota l’actualitat referida a aquestes festes, i conéixer tot el que va a fer-se a les comarques centrals valencianes.

Entre els reportatges que tenim per a aquesta edició, podem trobar a Rebeca Jover, autora del cartell de la Cavalcada d’Alcoi, coneixem més a fons les tradicions gràcies al Grup de Danses Carrascal, o altres tradicions com l’Home de les Orelles de Cocentaina, o la Fireta de la Nina i els Fatxos d’Onil.

Continuant amb la temàtica nadalenca, entre les nostres pàgines trobem una entrevista amb un dels personatges més volguts a Alcoi: Tirisiti. En ella, aquesta titella ens fa un repàs de l’actualitat, i ens explica com seran les funcions d’enguany. A més, també hem dedicat la secció ‘El poble és savi’, per a saber com s’estan preparant els comerciants alcoians davant d’aquesta temporada plena de regals.

No tot anava ser Nadal en aquest Grat, i per això comptem amb molts més reportatges, com ‘Un viatge lingüístic pels cognoms alcoians’, de Javier Segura; ‘Notícia del País Valencià. 60 anys d’idees, estudis, converses i reflexions’, d’Amàlia Garrigós, i ‘Una sèrie documental i un poema simfònic commemoren els 40 anys del CAEHA’ i ‘Luisa Pastor repassa la història econòmica d’Alcoi amb la seua nova exposició’, de Belén Rivas. A més, tornen les Històries de la Deportació de la mà de Guillem Llin Llopis.

Entre les nostres pàgines no poden faltar els suplements. En aquest cas comptem amb el de ‘La Veu dels Llibres’ i amb ‘Art&Cultura’, en el qual hem parlat sobre ‘La pintura-objecte d’Antoni Miró’, per Josep Sou; ‘Visca Fuster!’ per Antoni Miró, Dancing as an act of rebellion, Els nostres artistes, o els cursos de valencià, entre altres.

A banda de tots aquests continguts, també repassem tota l’actualitat de les comarques centrals valencianes.

Si vols tornar a llegir, aquesta vegada en format digital, l’anterior edició d’El Grat, pots fer-ho a través d’aquest enllaç.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *