foradia barnasants

Més prop de la renovació integral de la línia Alcoi-Xàtiva

Ja està obert el període d'exposició pública de les expropiacions del projecte en el tram Xàtiva-Ontinyent

Pareix que estem més a prop de la renovació integral del traçat ferroviari de la línia Alcoi-Xàtiva. Aquestes actuacions tindran un cost de 150 milions d’euros, i fins ara, s’està seguint el curs segons els terminis marcats. En el dimarts 29 de novembre, el BOE va publicar l’exposició de relació de béns i drets afectats per l’execució de les obres del tram Xàtiva-Ontinyent. El termini per a presentar al·legacions serà de 15 dies.

L’actuació està inclosa en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana, i s’han redactat dos projectes de millora i modernització integral de via, corresponents als trams Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi. Quan finalitze el procés d’informació pública de les expropiacions de tots dos projectes, l’aprovació dels mateixos està planificada per al primer trimestre de 2023. Després es farà la licitació, que, encara que en un principi s’anava a licitar cada tram per separat, finalment es va decidir fer-ho conjuntament perquè s’executen de manera simultània i amb l’agilitat més gran. Una vegada adjudicades les obres, el termini d’execució està previst que comence en 2024 i que tinga una dura de 64 setmanes.

Dins d’aquest projecte es contempla la modernització de la via, i altres actuacions en els túnels i en els passos a nivell, és a dir, que s’eliminaran les restriccions de velocitat d’alguns trams, i es milloraran els temps de viatge i les freqüències.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que: “És una inversió històrica per part del Govern d’Espanya i d’Adif, que només és comparable amb la duta a terme fa quasi 120 anys per a la construcció d’aquesta línia. Aquesta millora és una oportunitat i una aposta per la vertebració del territori i per la millora de les comunicacions a les nostres comarques, tenint a més en compte que Xàtiva es convertirà en un nus fonamental de connexió ferroviària amb Madrid, Barcelona, i el sud d’Espanya, a través del Corredor Mediterrani i de l’Alta Velocitat”.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *