foradia subscriutegrat

‘Salvem el Tren’ espera que es recuperen les freqüències d’abans de la pandèmia

Des de la plataforma destaquen que els serveis diaris encara són insuficients i que el temps del viatge ha augmentat "de manera inacceptable". A més a més, informen que ADIF ha aprovat els projectes de construcció de dos trams de la línia Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi, i per això, demana que les obres es liciten ja

‘Salvem el Tren de l’Alcoià-El Comtat’ ha valorat de forma positiva que RENFE haja recuperat les freqüències de viatge de la línia ferroviària Alcoi-València, cosa que s’ha demanat per part de la ciutadania des dels últims dos anys, ja que no hi havia cap motiu que justificara la reducció d’horaris.

Així i tot, des de la plataforma indiquen que les freqüències continuen sent insuficients i molt inferiors a les que ha tingut la línia en els anys anterior. En la primera dècada del segle XXI, hi havia sis tres diaris d’Alcoi a València de dilluns a dijous, i 5 de divendres a diumenge. Per a la tornada des de València hi havia 5 de dilluns a dijous, i 4 de divendres a diumenge. Actualment, sols hi ha 4 diaris de dilluns a divendres, 2 els dissabtes, i 5 els diumenges. Que hi haja menys opcions per a triar ha fet que siga un obstacle per a la utilització del tren.

També han destacat que la duració del trajecte també ha augmentat: “Si abans de la pandèmia el temps màxim de viatge era de 2 hores i 15 minuts, ara ha passat a ser de 2 hores i 47 minuts”.

Respecte a les obres de renovació de la via, ‘Salvem el tren’ ha informat que ADIF ja ha aprovat els projectes de construcció dels dos trams de la línia: el de Xàtiva-Ontinyent i el d’Ontinyent-Alcoi. En els Pressupostos Generals de l’Estat de 2023 s’han habilitat 10 milions d’euros per a l’execució del projecte, que tindrà un pressupost aproximat de 150 milions d’euros.

La plataforma considera que ja no hi ha cap impediment perquè ADIF licite les obres de millora d’aquesta via, i asseguren que continuaran lluitant perquè la millora de la línia siga una realitat: “És el moment de mantindre la mobilització ciutadana i de les institucions de les nostres comarques. No podem permetre que, com en ocasions anteriors, els projectes de millora redactats es queden en un calaix i que les obres no es duguen a terme”.

Font: Redacció./


animalcoi

Una resposta de ‘Salvem el Tren’ espera que es recuperen les freqüències d’abans de la pandèmia

  1. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

    Si hi ha futur , és el transport públic, net ,eficient, una ajuda, solidaritat per les persones grans I joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *