foradia subscriutegrat

Alcoi recuperarà la Torre-Portal de Cocentaina

El projecte està valorant en 145.960 euros, i forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI Alcoidemà), i s'inclou en la línia dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament d’Alcoi ha licitat les obres de consolidació i posada en valor de la Torre-Portal de Cocentaina, que ixen a concurs per un preu de 145.960 euros. Les empreses tenen fins al dia 3 de gener per a poder presentar les seues ofertes i l’adjudicatària comptarà amb un termini de quatre mesos per a executar els treballs des de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig.

Aquest projecte està dins de la línia dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament alcoià, i a més a més, forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI Alcoidemà), per la qual cosa està cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, en el marc del programa Operatiu Plurirregional d’Espanya 2014-2020.

L’àrea d’actuació del projecte està inclòs dins del conjunt declarat Històric Artístic i és de Bé d’Interés Cultural. Gràcies a la seua ubicació està dins del perímetre de protecció del centre històric, segons el vigent PGOU de 1989.

Aquest és un espai complex on conflueixen diversos elements patrimonials, com les restes d’un tram de muralla, i torre-portal de la que va ser la Vila d’Alcoi en l’època medieval, i a més, també hi ha part de llenç de la muralla vinculada la Guerra del Francés (1809), i la façana posterior de les edificacions residencials alçades en els segles XIX i XX que dona al carrer Fraga.

Amb aquesta intervenció s’espera condicionar tota la zona i consolidar les plataformes, murs de contenció i tancaments; i s’intervindrà en els murs històrics i en les restes de muralla i la barbacana del segle XIII. A banda, també es vol millorar tota la fusteria i la serralleria, a més d’instal·lar panell i un nou sistema de drenatge i il·luminació.

Els objectius d’aquestes actuacions seran consolidar i conservar les restes, i a més, fer valdre aquest conjunt, centrant-se a donar visibilitat a les restes del segle XIX, mitjançant la generació d’un espai que siga capaç d’articular els elements a manera d’interfície i que facilite al visitant una immersió llegible, transversal i sintètica.

Lorena Zamorano, regidora de Patrimoni Històric, ha destacat que: “Amb aquests treballs farem valdre una part molt important de la nostra història i recuperarem part de la configuració original de la ciutat, que havia quedat oculta a causa del pas del temps, i a la transformació urbanística. Cal tindre en compte que aquest projecte s’ha endarrerit més del que estava previst a causa que aquest projecte s’ha endarrerit més del que estava previst a causa dels resultats de les diferents campanyes arqueològiques que han obligat a modificar el projecte original i a fer-ne un de nou que arreplegara el plantejament del nou escenari interpretatiu de les restes i de les seues cronologies”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *