foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Oliva reparteix entre el veïnat el calendari de l’OMIC

En ell es poden veure un recopilatori de fotos històriques de la localitat que s'han extret de l'arxiu municipal

L’alcaldessa d’Oliva i regidora de Mercats, Comerç i Consum, Yolanda Balaguer, ha estat repartint el nou calendari que ha fet l’Oficina Municipal d’Informació als Consumidors (OMIC), amb la col·laboració de la regidoria d’Arxiu Municipal, encapçalada per Julio Llorca.

Aquesta col·laboració ha consistit en que en aquest calendari s’han inclòs imatges històriques del municipi, moltes d’elles exclusives. Llorca ha comentat que “la majoria de les fotos que s’inclouen en el calendari venen a tindre un centenar d’anys i representen espais, carrers i barris de la nostra ciutat. El que sí que és interessant del calendari d’enguany és que s’incorporen donacions recents de particulars pel que algunes de les fotos no s’havien publicat mai en cap suport”.

La fotografia que protagonitza la portada està datada als anys setanta, i és una parada del mercat en l’actual carrer Joan Pellicer. També hi ha imatges del Camí de la Mar en els anys vint, el carrer de l’Ermita als anys trenta, el Carrer Major als anys vint, o la Casa del Marxucal i el carrer de les Moreres als anys vint.

Per tal d’acompanyar cada fotografia hi ha un escrit amb recomanacions per fer un consum responsable, informació sobre els drets bàsics dels consumidors i consumidores, o com salvaguardar la nostra salut i seguretat a l’hora de comprar alguns productes. A més a més, també està el tradicional Saluda de l’alcaldessa, en el qual ha fet un balanç de l’any que acomiadem i felicita el 2023: “Enguany, per a l’edició del calendari de l’OMIC, des de la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum hem volgut reconéixer el valor del patrimoni d’Oliva. Un patrimoni que va més enllà dels grans edificis i monuments, dels quals en sentim profundament orgullosos i orgulloses. Parlem d’un capital paisatgístic, gastronòmic, mediambiental, històric i cultural extraordinari que defineix l’essència del poble d’Oliva”. En aquest escrit Balaguer també ha agraït la contribució de tot el teixit associatiu d’Oliva, i ha destacat el paper del comerç local: “Per a aquest 2023, els meus desitjos d’èxit i prosperitat vagen dirigits a tots els veïns i veïnes d’Oliva, per un poble viu i orgullós de les seues arrels, que es mostre obert i plural, i que, per damunt de tot, que cuide el seu veïnat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *