foradia pressupostparticipatiualcoi

Miguel Linares aconsegueix la beca d’Estudis Musicals ‘Antonio Pérez Verdú’

La beca la concedeix l'Ajuntament d'Alcoi, i té una dotació de 2.250 euros, que ajudaran aquest intèrpret de trompa a cobrir les despeses de matrícula del màster en interpretació en el Real Conservatori de la Haia

Cada any l’Ajuntament d’Alcoi atorga la Beca d’Estudis Musicals ‘Antonio Pérez Verdú’ a persones que hagen finalitzat els seus estudis de Grau Professional de Música, amb una edat màxima de trenta anys, i que tinguen vinculació amb la ciutat, bé per motiu de naixement, o de residència, formació, o participació en entitats musicals de la ciutat. Aquesta beca, està dotada amb 2.250 euros, que serveixen per a ajudar a un músic novell a realitzar estudis de perfeccionament musical.

Enguany, Miguel Linares Navarro, ha sigut el guanyador d’aquesta beca. Ha estat format en el Conservatori Superior de Música d’Aragó, i després d’haver-se graduat en el Koninklijk Conservatorium de la Haia, als Països Baixos, va fer un Postgrau en especialització orquestral amb la Real Filarmonia de Galicia. Actualment, aquest músic estudi el segon curs del Màster d’Interpretació i Investigació en l’Especialitat de Trompa en el Conservatori de la Haia.

A més, aquest jove músic ha col·laborat amb orquestres com la Philarmonie Zuidnederland (Eindhoven), la Phion Orkest (Arnhem), o l’Orquestra de la Setmana de la Música Religiosa de Conca, i amb formacions com el Ensemble de vent de l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam, o la Camerata de Salzburg. També ha format part de joves orquestres a Romania o Països Baixos, Catalunya, Madrid, o de la Comunitat Valenciana.

Linares ha explicat que: “Des dels meus inicis amb la Música Nova, la Jove Orquestra Simfònica Alcoiana, i amb la posterior continuïtat amb l’OSA, tenia clar que volia dedicar-me a ser trompista en una orquestra professional. Ara, amb 25 anys, i en el tram final del màster, comence a tindre cada vegada més experiències i oportunitats, així com proves per a entrar a orquestres professionals i més responsabilitats, la qual cosa és estressant, a vegades. Però, amb la satisfacció que la música m’ha donat fins ara, i em donarà, paga molt la pena”.

Amb aquesta beca, el jove ha comentat que: “Podré costejar el preu de la matrícula d’aquest curs i em serà de gran ajuda, ja que com tots sabem, la vida cada vegada està més cara. També em fa especial il·lusió poder ser l’estudiant premiat. Fa anys que, per qüestions d’estudi, no visc a Alcoi i que la teua ciutat et concedisca aquesta beca, a part d’animar-me a seguir, també enforteix aquest sentiment de pertinença a Alcoi que mai perdré”.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat que: “Un any més, aquesta beca ajuda el talent format a Alcoi a perfeccionar i millorar la seua tècnica musical, una disciplina artística amb tant d’arrelament a la nostra ciutat, que ha vist nàixer a grans figures de la interpretació i la composició musical”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *