foradia subscriutegrat

Alcoi celebra la Marxa Cívica per commemorar el 9 de gener de 1708

Durant 8 dies de 1708, uns 200 voluntaris van defensar Alcoi de l'entrada de les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió

El Centre Ovidi Montllor, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, i els Miquelets del Regne de València, han organitzat una Marxa Cívica per a commemorar els fets ocorreguts el dia 9 de gener de 1708, a Alcoi. Des de l’any 1701 al 1714 Espanya estava vivint el que es coneix com la Guerra de Successió, i durant huit dies de 1708, Alcoi va ser atacada. Uns 200 anys van estar resistint, però, finalment, molts d’ells van morir defensant la seua ciutat, la qual cosa va provocar la rendició de l’ofensiva, i la matança general de tot el seu veïnat. Alcoi va ser ocupada i saquejada, i el cap de la milícia de voluntaris que defensaven el poble, Francesc Perera, va ser ajusticiat.

La marxa se celebrarà el dissabte 28 de gener a les 19:30h, i començarà des del Portal de Riquer, i anirà cap al carrer Ambaixador Irles, Mossén Torregrossa, Sant Francesc, Placeta Creu Roja, i finalment, acabarà a la plaça Ramón i Cajal, on es procedirà a realitzar una ofrena de corones en la plaça que ret homenatge a tots aquells que van defensar la vil·la d’Alcoi de les tropes borbòniques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *