foradia subscriutegrat

La Cambra de Comerç d’Alcoi entrega els seus premis anuals

Les empreses guanyadores d'aquesta edició han sigut Carrozados la Moderna, Lolo Restaurante, Korott, i Radio Alcoi. Enrique Rico, expresident de l'entitat, va rebre la medalla d'Or de la Cambra de Comerç d'Espanya

La Cambra de Comerç d’Alcoi ha celebrat la segona edició dels seus premis, en els quals es reconeix a quatre empreses alcoianes en quatre categories: trajectòria empresarial, empresa industrial, empresa que ha apostat per la internacionalització, i empresa de Comerç, Turisme i Serveis. Radio Alcoi, Carrozados la Moderna SAL, Korott, i Lolo Restaurante, van ser les empreses premiades en aquestes categories, respectivament.

El periodista, Rubén Cervera, va ser l’encarregat de presentar aquest acte que es va celebrar durant la vesprada del 26 de gener al Círculo Industrial. Allí van estar presents representants d’associacions, i autoritats com el conseller d’Economia, Rafael Climent, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i altres directors generals, diputats nacionals i autonòmics, alcaldes i alcaldesses de les comarques, i responsables de les diverses patronals de tot el territori valencià. Entre les persones que van assistir a l’acte cal assenyalar al president de la Cambra de Comerç d’Espanta, José Luis Bonet, i els presidents d’aquestes entitats de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, i els d’Alacant i Castelló.

A banda de l’entrega de premis, un altre dels grans moments d’aquest esdeveniment va ser quan el president de la Cambra de Comerç d’Espanya va lliurar la medalla d’Or de l’Ordre de Cambra Espanya a Enrique Rico, que va ser president de la seu alcoiana durant quasi 30 anys, a més d’una gran figura en el teixit empresarial i social d’Alcoi. Durant la intervenció de Bonet, va destacar la figura de l’empresari i els seus valors, i els va definir com a “herois socials”.

Per la seua part, Pablo de Gracia, president de la Cambra d’Alcoi, ha felicitat els premiats per “fer del dia a dia un camí cap a l’excel·lència, fent-ho extensible a tota la societat alcoiana, que possibilita l’existència d’empreses com les guardonades”. També va agrair la gran acollida d’aquesta segona edició de premis, i va assegurar que aquest esdeveniment ja està consolidat com “referent econòmic de les nostres comarques”. De Gracia va tenir paraules per a José Luis Bonet, al qui li va donar les gràcies per acudir a l’acte i fer entrega d’aquesta medalla a Enrique Rico per “la seua magnífica trajectòria al capdavant de l’entitat”. No tot van ser agraïments en el seu discurs, i és que, va aprofitar per a reivindicar “un major protagonisme en les noves tecnologies de la fabricació, com a ciutat industrial que vam ser, som i estem obligats a continuar sent”, i per això indica que és fonamental “apostar per un clúster industrial basat en noves tecnologies de fabricació amb possibilitat de ser finançats per consolidar-los en el nostre teixit empresarial”, a més, “d’un establiment de sinergies entre tots els agents implicats”. El president de la Cambra d’Alcoi creu que s’ha de fer de la ciutat, un lloc atractiu per a la inversió empresarial, i per això, proposa la creació d’una oficina d’atracció d’empreses, a través d’un conveni signat amb l’Ajuntament, ja que això “permetrà un creixement industrial sostenible i un progrés de la nostra societat”.

A més, es va sol·licitar la creació d’una comissió de seguiment per tal d’analitzar l’evolució de la inversió i els seus resultats sobre la inversió anunciada per ADIF per a la millora del tren Alcoi-Xàtiva.

Finalment, la intervenció de Pablo de Gracia va concloure amb un reclam a la capitalitat comarcal de la ciutat en sinergia amb els comerços de les poblacions veïnes “per ser un referent davant les grans àrees metropolitanes”, i la importància d’apostar per una oferta cultural potent per tot el territori”.

Toni Francés va elogiar la tasca d’Enrique Rico, i Mazón, va felicitar les empreses alcoianes per la seua capacitat d’emprenedoria, creixement i resiliència davant les adversitats. L’últim polític que va parlar va ser el conseller Rafa Climent, que també va felicitar Rico, i que va destacar que aquests premis són una demostració de les grans empreses que hi ha a la Comunitat Valenciana, i va assenyalar la importància que els Fons Next Generation puguen arribar a les pimes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *