foradia cdturisme

Es preparen mobilitzacions per a aturar el desallotjament a Cals Flares

Des de l'any 2020 s'han emés ordres de desallotjament per part de Sareb, que gràcies a la mobilització i la pressió popular, han aconseguit posposar-ho dos vegades. En el passat mes de novembre va arribar una nova ordre, i segons indiquen des de l'organització, "es presenta més difícil d'evitar que les anteriors"

Davant la nova ordre de desallotjament que va arribar el passat mes de novembre, l’assemblea en defensa de Cals Flares, ha convocat una manifestació per al pròxim dissabte 11 de febrer a les 17:30h al Parterre. En aquest acte es vol mostrar la disconformitat amb aquesta ordre, i des de Cals Flares afirmen que “no volen que es quede només en això”, i han indicat que hi ha diversos motius per a fer aquesta manifestació, com: la creació i manteniment d’espais de gestió comunitària, popular i autogestionada; per l’augment dels lloguers i l’especulació immobiliària, enfront de l’avarícia dels bancs i grans tenidors d’habitatges; per aturar la degradació del centre d’Alcoi, i més, concretament, del barri del Partidor; i per la defensa de Cals Flares, contra el desallotjament.

A banda d’aquesta manifestació, també es farà una mobilització per al dia 21 de febrer, dia en el qual està programat el desallotjament, a les portes d’aquest centre social ubicat al Carrer Forn del Vidre 10.

Aquesta no és la primera ordre que s’ha rebut, i és que, en l’any 2020, ja es va emetre una per part de Sareb, que, gràcies a la mobilització i la pressió popular, va ser retirada temporalment. Un any més tard, una comitiva judicial amb representant de la Sareb es va presentar en aquest espai, però els habitants de la casa, i usuàries del centre social van fer que es posposara novament el desallotjament. Ara, aquesta última, segons indiquen des de Cals Flares, “es presenta més difícil d’evitar que les anteriors”, per aquest motiu, s’han fet algunes al·legacions amb un grup d’advocats, alguna de les quals encara està per resoldre.

Actualment, la Sareb és la propietària d’aquest espai, i és una entitat, segons expliquen els afectats, “creada per salvar els mobles als culpables de la crisi de la rajola de 2008, rescatant les seues inversions immobiliàries infructuoses, una entitat que, setmana rere setmana, es dedica a desnonar persones que habiten en edificis de la seua propietat, tant si els estan okupant, com si paguen un lloguer. A més a més, és una entitat pública que ha generat un deute a l’estat de 35.000 milions d’euros”, i conten que: “Molts dels edificis desallotjats per Sareb acaben abandonats. Des de l’Assemblea en Defensa de Cals Flares afirmen que l’espai actualment té un manteniment Constant gràcies a les persones que en fan ús”, i per això es pregunten: “De què serveix que aquest espai passe a les mans de la Sareb? Realment volem permetre un nou edifici abandonat al centre d’Alcoi, que acabe caient igual que tants altres?”.

El Centre Social Okupat i Autogestionat Cals Flares, al barri del Partidor, va ser okupat en 2007, després d’uns quants anys abandonat. Es va fer amb l’objectiu de donar una solució a la manca d’espais socials i comunitaris, i també, per lluitar contra la degradació d’aquest barri. En aquests 15 anys han passat centenars de persones que han fet ús del centre, i han generat una comunitat al seu voltant, com es va demostrar en 2020, amb un centenar d’adhesions en contra del desallotjament. “Perquè una ciutat, sense espais com Cals Flares, és menys ciutat, menys barri, menys persones” defensava el grup de música Júlia, un dels molts referents artístics, persones i associacions que s’han posicionat a favor d’aquest espai.

A banda de fer activitats com xarrades, passes de documentals, és habitatge, i l’espai d’un taller de serigrafia, i un grup de danses. “No pensem abandonar aquest espai sense lluitar, sense alçar la veu, sense reivindicar aquests 15 anys de vida enfront de les runes”, manifesten els membres de l’Assemblea de Cals Flares.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *