foradia cdturisme

La Mancomunitat impulsa noves rutes agroturístiques per l’Alcoià i El Comtat

Des de l'entitat s'aposta per combinar les rutes amb tasts de productes agroalimentaris de la zona. En total s'han programat sis rutes que es duran a terme entre els mesos de març i maig

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat ha apostat pel turisme i pels productes agroalimentaris de les comarques, i per això han impulsat sis rutes en les quals es podrà aprendre sobre diferents localitats i a més, fer tasts d’oli, cervesa, i productes casolans i tradicionals amb alguns dels productors d’AgroAlcoiàComtat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conéixer als xicotets productors agroalimentaris de la zona, i l’altíssima qualitat dels seus productes per tal de valorar a la vegada que es descobreixen els municipis.

El dia 11 i 12 de març tindrà lloc la primera d’aquestes rutes a Agres, concretament a la Riera d’Agres, on s’ofereix allotjament el dia 11 i esmorzar casolà amb productes locals l’endemà, després del qual tindrà lloc la ruta guiada per les fonts i taulells del municipi.

També en març es farà un recorregut pel centre d’Alcoi, el dia 26, en el qual es podrà veure l’arquitectura Modernista, i s’acabarà en Ca Na Lloba, l’obrador de Cerveses Lluna, on els participants podran tastar les cerveses ecològiques. A més a més, també es podrà reservar calçotada amb embotit de la comarca per a dinar.

L’oli tindrà el seu protagonisme a les rutes del 15 i 29 d’abril, i 6 de maig, amb la visita a Millena i la seua Almàssera, la cooperativa de Cocentaina, o en Penàguila de la mà de Rontonar.

La programació conclourà el dia 27 de maig amb una ruta per les pedanies de Muro, i un tast de productes típics de la mà de La Pericana de Muro, productor de conserves amb les receptes més tradicionals de les comarques com la pericana, melmelades o raïmet de pastor.

Per a poder assistir s’ha de fer inscripció, ja que les places són limitades. El preu de cadascuna de les visites estarà estipulat pel productor, mentre que la major part de les rutes es poden fer per separat i són gratuïtes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *