foradia mediambient

Bocairent presenta les millores a la plaça de bous

Les actuacions estan valorades en 100.000 euros procedents d'una subvenció atorgada per la Diputació de València

El dissabte 4 de març, Bocairent va presentar públicament les millores que van a fer-se a la plaça de bous, una edificació que va ser construïda en 1843/44. En total es faran sis actuacions que tenen un valor 100.000 euros, procedents d’una subvenció atorgada per la Diputació de València a l’Ajuntament de Bocairent. Als últims mesos es va executar la renovació integral del ‘ruedo’, que inclou la tanca i l’arena; la consolidació estructural de la zona de torils, l’adaptació normativa del cable de seguretat de la grada, la reforma de l’accés de mobilitat reduïda i de la zona exterior; l’eliminació d’irregularitats en grada i llotja presidencial, i la redacció del projecte i obertura de la porta per al futur centre d’interpretació.

Durant la presentació es va comptar amb les intervencions dels presidents de l’Associació Cultural Taurina, Nacho Cortés, com de la Peña Taurina Esplá, Juan Molina. Aquestes entitats són les encarregades, en companyia de l’Ajuntament, del manteniment de la plaça i portaven anys reivindicant la necessitat de dur a terme les actuacions. També va parlar M. Luz Pascual, regidora de Turisme, que va destacar el compromís de la Diputació de València per a finançar les millores.

L’alcalde Xavi Molina va tancar l’acte i va destacar que “la llarga història de la plaça de bous de Bocairent s’havia construït sumant usos i que la clau de conservació per al present i el futur passa, precisament, per seguir sent un espai polivalent amb activitat continuada”. A més, l’alcalde va agrair la dedicació de les empreses i els equips tècnics que han intervingut i va destacar l’objectiu de continuar fent valdre la plaça de bous i, en concret, la voluntat d’aconseguir el centre d’interpretació.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *