foradia subscriutegrat

La Colla de dolçaines i tabals Mal Passet prepara nova edició de festival Passet a Passet

Enguany tindran com a convidats a l'Ensemble de dolçaines, metalls, i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i del grup de percussió de l'Espai de Música Jove de Verger

El dissabte 1 d’abril de 2023 se celebrarà al Centre Cultural El Teular de Cocentaina, la XIX edició del Festival Passet a Passet, organitzat per la colla contestana de dolçaines i tabals, Mal Passet. Per a aquesta ocasió es rebrà la visita de l’Ensemble de dolçaines, metalls, i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i del grup de percussió de l’Espai de Música Jove de Verger. Tots aquests músics estaran dirigits per Pasqual Salort Aguilar, actual professor de dolçaina en aquest conservatori. Durant la seua actuació es podran escoltar peces com La Cremadella, del compositor José Rafael Pascual, o Ulugh Beg, i Thor de Saül Gómez Soler.

Pel que fa a la colla Mal Passet, estaran sota la direcció de Francisco Valor Llorens, i interpretaran obres molt variades com ‘Jordi El Fuster’ o ‘Un Passeig per la Mariola’, escrita pel mateix director de la Colla. A més, també es tocarà una composició homenatge a les serres cremades titulada ‘Lament’, també del compositor ontinyentí, Saül Gómez Soler.

L’objectiu d’aquest festival és dignificar la dolçaina i el tabal, i “potenciar i reinterpretar la música tradicional valenciana com a element cultural i diferenciador de tots els valencians i valencianes” explica la colla.

A més a més, en aquesta edició del festival es reconeixerà la tasca de l’Escola de tabalet i dolçaina d’Algemesí, que va ser la primera en tot el País Valencià on es va impartir l’ensenyament d’aquests instruments tradicionals de la nostra terra. “La importància de les escoles de música per a les colles ha sigut i és vital per al creixement i la formació del col·lectiu, així com la dignificació de la nostra música tradicional, és per això que des de la Colla Mal Passet hem decidit que cal valorar la gran tasca feta per l’escola d’Algemesí, i que, a més a més, ha sigut exemple d’altres escoles creades posteriorment”, assenyalen des de l’organització.

Aquesta escola es va fundar en 1975, i actualment compta amb més de 200 alumnes. Alguns dels noms importants que han passat per allí en aquests 50 anys d’història són Joan Blasco, Xavier Richart, Vicente Borràs ‘Faenes’, Josemi Sánchez, Pau Puig o Alejandro Blai; i ha sigut un referent per a grans escoles com l’Escola de Música Tradicional La Xafigà, o l’Escola de Música Tradicional i Dansa El Terròs.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *