foradia subscriutegrat

Cocentaina celebra l’edició XVIII del Festival Passet a Passet

La colla contestana Mal Passet distingeix al músic de Vinaròs, Pau Puig, pel seu treball amb la dolçaina

Cocentaina acollirà la XVIIIa edició del Festival Passet a Passet el proper dissabte 5 de març a les 19:30 hores al Centre Cultural El Tauler, organitzat anualment per part de la colla contestana de dolçaines i tabals Mal Passet.

El programa serà dirigit per Francisco Valor Lloréns i estarà configurat per diferents gèneres com per exemple la marxa mora de Carlos Pellicer, Stàrracos; el pas masero del contestà Iñaki Lecumberri, Cavalló; o la música incidental per al Tractat d’Almisrà, de José Rafael Pascual Vilaplana.

El Grup de danses Carrascal d’Alcoi acompanyarà a la colla Mal Passet amb la representació del ball per a l’obertura Carrascal, composta i dedicada al mateix grup per Francisco Valor Lloréns.

Aquest any se celebra la XVIIIa edició des que va començar aquest festival l’any 2009. Amb aquesta celebració anual, la colla Mal Passet reconeix el treball a tots aquells que valoren i dignifiquen la dolçaina o el tabal, a més de propulsar la música tradicional com un element cultural i musical valencians.

El distintiu d’aquest any el rebrà el natural de Vinaròs, Pau Puig Olives, considerat un referent i capdavanter en el món de la dolçaina a nivell de tècnica, interpretació i investigació. Pau va finalitzar els seus estudis superiors de dolçaina l’any 2011 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obtenint una matrícula d’honor pel seu concert i pel seu projecte final anomenat La Dolçaina: Nous recursos interpretatius.

Actualment, Pau Puig és professor de dolçaina a Tortosa a l’Aula de Músiques de la Terra i a l’Aula de Sons de Reus. A més, està realitzant una substitució com a professor de dolçaina al Conservatori Superior de Música de València. Pau no sols sap tocar la dolçaina, també destaca la seua habilitat per a tocar altres instruments com la gralla dolça i baixa, saxos, tarota de C i F, sac de gemecs, ney, bansuri, alboka, i duduk entre altres. La música del de Vinaròs es pot gaudir al duo Cati Plana i Pau Puig, amb l’OMAC, A Vore, Ganxets grallers del Baix Camp, Xarop de Canya, Solk, QuatreQuarts i la Suterranya.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *