foradia subscriutegrat

El Ministeri licita el projecte per a la rotonda d’accés nord

El govern central assumeix aquesta obra amb un import d'1,1 milions d'euros. S'espera que el termini d'execució siga de sis mesos

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha tret a concurs el projecte de construcció de la rotonda per a l’accés nord d’Alcoi. L’import és d’1,1 milions d’euros, i està dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation de la Unió Europea. En la licitació s’estima que el termini d’execució, des de l’adjudicació de les obres, siga de sis mesos, sent el dia 17 d’abril el dia que finalitzarà la presentació d’ofertes.

Amb aquesta publicació s’ha entrat en la recta final del procés administratiu per a poder fer realitat aquesta rotonda, que permetrà reordenar el trànist en aquest punt, amb especial incidència en l’accés al polígon de Cotes Baixes. A més a més, amb aquesta nova infraestructura s’impulsarà una mobilitat sostenible i es millorarà la seguretat viària.

S’ha de destacar que el Ministeri no té obligació d’assumir aquesta obra després de la cessió de la N-340, però, després de les gestions realitzades pel govern municipal s’ha permés que finalment siga executada per l’administració central, cosa que per al govern local demostra “el compromís del Govern de Pedro Sánchez amb la ciutat d’Alcoi”.

Per la seua part, Toni Francés, alcalde de la ciutat, ha remarcat que “estem davant una excel·lent notícia, ja que comptar amb una rotonda en l’accés nord suposa una reivindicació històrica, perquè es tracta d’una infraestructura molt necessària, i ara estem molt a prop de què siga una realitat gràcies al treball realitzat i al compromís del Govern Central”.

A més de reordenar el trànsit, es dotarà a l’entorn amb voreres d’1,80 metres, i s’inclourà un carril bici de dos metres d’ample al llarg del contorn de la glorieta, amb l’objectiu d’impulsar la mobilitat sostenible i millorar la seguretat viària. Amb tot això, es pretén generar, en relació amb la Xarxa de Carreteres de l’Estat, un entorn urbà més accessible, inclusiu, i sostenible que persegueix l’impuls de la descarbonització de la mobilitat urbana i la millora de la qualitat de l’aire a través de la potenciació dels trajectes a peu i amb bicicleta.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *