foradia pressupostparticipatiualcoi

Pep Gimeno ‘Botifarra’ comença l’any amb èxits

El cantautor xativí ha sigut l'encarregat d'encetar els concerts del Festival Barnasants al País Valencià amb un recital molt especial a Bellreguard. A més a més, l'Associació Cultural Socarrats de Vila-real li va atorgar el premi Socarrat Major 2023

Fotografia: Ramón Santamaría./

A principis del mes de febrer Pep Gimeno ‘Botifarra’ va ser l’encarregat d’inaugurar el Festival Barnasants al País Valencià. Ho va fer amb una actuació a Bellreguard, que ha sigut definida per l’organització com a èxit. En aquest concert el xativí va posar en escena el seu darrer treball discogràfic, ‘Ja ve l’aire’, i amb el qual segueix la seua tasca de recopilació de la tradició valenciana, en aquesta ocasió centrant-se en les cançons de treball. En aquest nou disc s’ha comptat amb la col·laboració de Maria Arnal, Noelia Llorens ‘Titana’, Carmen París i Judit Neddermann.

El Barnasants continua a Bellreguard amb concerts els dies 11 de març i 29 d’abril de la mà d’Albert Pla, polifacètic i trencador artista català, i del grup ‘Va de Dones’, on presentaran noves peces creades per les seues integrants, Maribel Crespo i María José Pastor, i que portaran al poble de La Safor la música tradicional valenciana, fruit d’anys d’aprenentatge de rondalles de diversos grups de danses.

Premi Socarrat Major de Vila-real

El concert a Bellreguard no ha sigut l’únic moment a destacar del ‘Botifarra’ en aquests primers mesos de l’any 2023, i és que, des de l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real va atorgar al cantautor xativí el premi Socarrat Major 2023. Aquesta entitat ha valorat “el fet que haja reivindicat el gran patrimoni que representa la música tradicional valenciana des d’un esperit proper al poble, didàctic i generós, i la dedicació de tota una vida a la recuperació de les albades, les cançons de batre i totes les modalitats que configuren una herència cultural en perill d’extinció”. Pep Gimeno, com continuen argumentant des de l’associació “ha contribuït a normalitzar el valencià a través del cant als escenaris, la discografia, el treball als mitjans de comunicació, i la dedicació per rescatar l’oblit una tradició cultural que es perdia, amb un gran abast territorial, dins i fora del País Valencià”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *