foradia pressupostparticipatiualcoi

El sexe de la «cavalla»

Article per Fonèvol

El Fonèvol ens alegrem molt que les dones donen un pas més en la festa: la filà Ligeros eixirà a l’entrada amb una esquadra de dones amb cap batedor, serà la primera. Segons la premsa «Com que les esquadres no poden ser mixtes, en el segon tram canviarà també el ‘batedor’ perquè el cavall el duga un home». Els manons de la festa es mantenen en el seu lema de «los chicos con los chicos y las chicas con las chicas». En la seua dèria d’impedir que als hòmens se’ls apeguen els miasmes altament contaminants que porten les dones, ens preguntem si hauran testat el sexe del cavall de la cap batedor. El temps ho dirà. 

Parlant d’un altre tema, sabem que hi ha gent que no veu que en la festa hi ha desigualtat. A eixes persones els hem de dir que compten quantes dones primer tro hi ha en Alcoi, així i tot, no confiem que ho pillen, diran que és perquè les dones no volen. 

Enguany fa vint anys que es va formar Fonèvol i en aquell moment deien que les dones no volien estar en les filaes, a veure si va i resulta que hi havia discriminació. 

Mentre el temps passa, els que manen, en comptes d’avançar, continuen mirant el sexe de la «cavalla», o de la egua.

#Untrageunafilà

Font: Fonèvol./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *