foradia subscriutegrat

Alcoi acull la presentació del llibre ‘Rutes de la Memòria obrera al País Valencià’

En aquest llibre es fa un repàs de les diferents vagues obreres que van produir-se a finals del franquisme, i per a parlar de la vaga del tèxtil en Alcoi, s'ha comptat amb la participació de Pedro Juan Parra

La Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) ha tret a la llum un gran projecte dirigit per a tota la població, però en especial per als centres educatius, en el qual es parla de les diferents vagues obreres que van produir-se a finals del franquisme al País Valencià. Per a parlar de les vagues tèxtils d’Alcoi s’ha comptat a la col·laboració de Pedro Juan Parra, que ha explicat que: “Volem cobrir un buit amb aquesta proposta didàctica. La idea és arribar a aquesta part de la història que moltes vegades no dona temps a donar, o no hi ha material suficient, amb aquest llibre omplim aquest buit. El projecte l’ha subvencionat de Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica”. ‘Rutes de la memòria obrera al País Valencià’, nom que rep aquest projecte compta amb 7 articles d’unes 30 pàgines realitzats per especialistes en aquests fets ocorreguts al País Valencià.

El projecte es presentarà el dia 16 de maig a les 19h al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València i allí estaran el director del campus alcoià, Pau Bernabeu; Pere Beneyto Calatayud president de la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals; Lluis Torró i Gil, Professor d’Història Econòmica de la Universitat d’Alacant, Pedro Juan Parra Verdú, autor de la ruta Les Vagues Generals del Tèxtil Alcoià 1974-1976; Toni Francés, alcalde d’Alcoi, i Ana Maria García Alcolea, secretària general de Comissions Obreres del País Valencià.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *