foradia subscriutegrat

Arriba la pluja al País Valencià

S'espera que l'aigua continue sent la protagonista durant aquesta setmana i possiblement la següent. A les 6h del 23 de maig s'han registrat 18,6 litres per metre quadrat a Alcoi, i des de l'Ajuntament han anunciat l'obertura de l'alberg de la Creu Roja

Feia mesos que no veiem caure aigua d’aquesta manera. Des de fa uns dies han començat les precipitacions que estan caent amb intensitat en gran part del País Valencià, concretament a la província d’Alacant, i és que, al sud de la província, fins i tot, han hagut de suspendre les classes.

Més a la zona del sud s’han pogut escoltar durant la matinada del 23 de maig fortes tempestes amb grans quantitats d’aigua. A Alcoi a les 6h d’aquest dia, segons les dades de les estacions meteorològiques d’AEMET, s’han registrat 18,6 litres d’aigua per metre quadrat. A més a més, segons l’estació del Pas de Benissaidó d’Alcoi, i les dades de l’Associació valenciana de meteorologia (AVAMET), en l’últim dia s’han acumulat 57 litres per metre quadrat.

En altres localitats com Agres, durant tot el dia ja han arribat fins als 169 litres per metre quadrat, seguida per Muro d’Alcoi, amb uns registres de 166 litres per metre quadrat, segons AVAMET.

Les prediccions no canvien molt per als pròxims dies, i de fet, en la zona de les comarques centrals valencianes, hi ha molts punts amb alertes taronges per fortes precipitacions.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha anunciat que durant el temps que dure aquesta DANA estarà obert l’alberg de la Creu Roja per tal de donar sostre a totes les persones sense llar.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *