foradia pressupostparticipatiualcoi

Èxit a la darrera edició de la Fira de Sant Isidre de Castalla

Segons ha indicat l'organització les millores que s'han fet han impulsat l'increment del nombre d'expositors i de les vendes, i assenyalen que s'han rebut a 3.558 visitants a pesar del mal temps

Una vegada finalitzada la Fira de Sant Isidre, des de l’organització és moment de fer una valoració. Segons han comentat gràcies a les millores implantades en aquest 2023, la XXIX edició de la mostra ha aconseguit créixer respecte al nombre d’expositors i de vendes.

Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla ha explicat que: “Des de l’any passat estem treballant per a dur la nostra Fira de Sant Isidre a un nivell molt més elevat pel que fa a qualitat i excel·lència, uns canvis que s’han pogut veure aquest any en els quals hem rebut a una gran quantitat de visitants, a pesar de la pluja i la coincidència amb altres festes locals en el nostre entorn, i hem obtingut un gran impacte positiu en l’economia de Castalla”.

Algunes d’aquestes millores han sigut la senyalització, informació, higiene i neteja; i, a més a més, l’estructura comercial s’ha ordenat d’acord amb uns criteris d’eficiència i amb millors prestacions a nivell expositiu. Així mateix, també s’ha treballat en l’estètica general de la fira. L’organització també ha augmentat el nombre d’expositors comercials professionals i ha reduït els esdeveniments de la venda ambulant.

Pel que fa al nombre d’expositors en les zones comercials professionals, les xifres han augmentat. Els expositors de gran format s’han incrementat en un 33% respecte a 2021. En aquest apartat es troben els expositors pioners de la fira, com són l’automoció i les indústries vàries de gran format. L’alimentació ha duplicat el nombre de parades, incorporant expositors professionals dels sectors agroalimentari de la Comunitat Valenciana. La zona multicomercial també ha crescut considerablement i ha vist el nombre d’expositors incrementat un 60%. Amb aquestes dades, l’oferta comercial professional total ha passat de comptar amb prop d’un centenar d’expositors –gairebé un 70% més-, tots ells amb un nivell de vendes òptim a pesar del mal temps regnant. Per la seua banda, la zona de gastronomia ha mostrat una gran acceptació respecte al nou format i ha aconseguit un bon nivell de vendes.

La regidora de Turisme, Maite Gimeno, ha valorat de manera satisfactòria “l’afluència de persones que s’han apropat a Castalla entre el 12 i el 14 de maig per a visitar la nostra Fira de Sant Isidre, més encara tenint en compte la climatologia adversa”, i ha afegit que “la jornada amb major afluència va ser la del diumenge, coincidint amb el dia que més ens va respectar el temps, i que ens ha ajudat a millorar l’impacte econòmic en els pobles i el comerç de Castalla”. I és que, segons les dades durant aquests dies de fira 3.558 persones han visitat els 9 estands de l’àrea de Turisme. 1.830 persones en els punts d’Info Fira, 1.500 persones han visitat el Museu dels Pérez, i 140 persones han pujat a l’entorn monumental del Castell. Tot el conjunt de visitants ha servit per a recaptar valoracions i opinions per a futures edicions. El 90% d’aquestes visites van ser del País Valencià, el 7% de Múrcia Castella-la Manxa, Catalunya i el País Basc i el 3% restant han sigut persones originàries d’Anglaterra, França, Països Baixos, Argentina i Uruguai.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *