foradia subscriutegrat

La Costera i la Vall d’Albaida continua sent territori d’esquerres

En les localitats més importants d'aquestes comarques continuaran governant les formacions d'esquerres, i en tots ells haurà de ser amb pactes, menys en Bocairent, que el PSPV continua amb majoria absoluta, i en Ontinyent amb la formació Ens Uneix

A les localitats de les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida continuen predominant els governs d’esquerres. Una vegada escrutat el 100% dels vots de les eleccions municipals, podem veure com queda el mapa polític de les diferents localitats.

En Xàtiva, capital de la Costera, el PSPV ha baixat 2 regidors, de 10 que tenia actualment, als 8 que tindrà en aquesta nova legislatura. El PP ha augmentat la seua representació, empatant en edils als socialistes, però aquests tenen difícil formar govern, ja que l’altra força de dretes, Vox, que entra per primera vegada al consistori, ha obtingut un regidor, per tant, no aconsegueixen la majoria absoluta. El PSPV podrà pactar amb els 4 regidors de Xàtiva Unida- Esquerra Unida País Valencià: Endavant, per a poder formar un govern de coalició als pròxims quatre anys.

Passant a la comarca de la Vall d’Albaida, en la seua capital, Ontinyent, Jorge Rodríguez, continua amb majoria amb Ens Uneix, que ha obtingut 12 edils. La resta de la corporació estarà formada per Compromís, que puja als 4 regidors, el PP amb 3 representants, i Vox, que entra amb un edil.

En Bocairent també s’ha assolit un govern d’esquerres de la mà de Xavier Molina, que continuarà sent l’alcalde del PSPV, amb 7 regidors. El PP ha sigut la segona força més votada amb 3 representants, i seguida de Compromís, que es queda igual.

Finalment, en Albaida, el PP ha sigut el partit més votat a la localitat, aconseguint 6 regidors, però no podrà formar govern, ja que no té majoria. Compromís ha obtingut 4 representants, i el PSPV 3, és a dir, que és molt probable que l’esquerra puga pactar per a forma govern. Fins a aquesta legislatura Compromís governava a soles a Albaida.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *