foradia subscriutegrat

S’inicien les excavacions al jaciment de l’Edat de Bronze de les Roques del Mas d’en Miró

Aquesta és la segona campanya que es fa en aquesta ubicació, s'estan fent amb la col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoi a través del Museu Arqueològic, i l'Institut d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d'Alacant

L’Ajuntament d’Alcoi, a través del Museu Arqueològic, juntament amb l’Institut d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d’Alacant, està fent noves excavacions arqueològiques dins del projecte d’investigació que es va iniciar l’any passat. Per a poder fer-ho s’ha comptat amb el permís de la família Doménech, propietària dels terrenys de les Roques del Mas d’en Miró, i també amb l’autorització de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

Palmira Torregrosa, directora del Museu Arqueològic Camilo Visedo d’Alcoi, i directora també d’aquest projecte; i amb els professors de la Universitat d’Alacant Francisco Javier Maestre i Gabriel García Atiénzar, 15 estudiants de diverses universitats espanyoles recuperen les evidències possibles per a documentar la seqüència ocupacional de l’assentament prehistòric.

Enguany els objectius són concretar les característiques de l’ocupació humana del jaciment arqueològic, contrastant l’estratigrafia i registrant els diversos ambients domèstics que es van establir en l’assentament durant no més de cent anys.

Els materials que es recuperen seran inventariats pel museu alcoià, i després, personal investigador qualificat l’analitzarà. D’aquesta manera es coneixerà millor el que va passar en aquesta etapa prehistòrica, l’Edat del Bronze. Les primeres notícies que hi ha d’aquest temps es remunten a fa quasi cent anys, amb el descobriment del Mas de Menente o la Mola Alta de Serelles en 1924.

Ignacio Trelis, regidor de Patrimoni Cultural i Històric, ha afirmat que: “El propòsit d’aquests projectes és promoure l’avanç en l’exploració i preservació de la nostra història i llegat. Aquest govern té el ferm propòsit de conservar i ressaltar el valuós patrimoni històric de la nostra ciutat, comptant amb la inestimable participació d’especialistes que dirigeixen aquests projectes”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *