foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi es prepara davant incendis forestals, riscos sísmics i inundacions

S'han aprovat tres plans d'actuació municipals que se sumen al Pla Territorial Municipal davant d'Emergències que es va aprovar en juliol de 2020

L’Ajuntament d’Alcoi ha celebrat un el ple municipal del mes de juliol, durant aquest divendres 14 de juliol, i en ell s’han aprovat els plans d’actuació municipal davant riscos sísmics, inundacions i incendis forestals. Els ajuntaments valencians estan obligats a tenir aquests documents tècnics, que depenen de les seues característiques i dels riscos que potencialment els afecten.

Fins ara, Alcoi ja tenia un Pla Territorial Municipal enfront Emergències, que va aprovar-se a juliol de 2020, i que està homologat per la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana. Però, segons la llei que regula les competències de les Administracions locals en matèria de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, el municipi havia de tenir també aquests tres plans específics que s’acaben d’aprovar.

Raül Llopis, regidor de Seguretat Ciutadana, Emergències i Protecció Civil, ha recordat que tots els Ajuntaments del País Valencià tenen obligació de redactar Plans d’Emergència i plans específics ajustats al grau de risc potencial detectat per la Comissió de Protecció Civil per a cada situació, i ha subratllat que: “Comptar amb aquests documents suposa, a més de complir amb una obligació legal, dotar-se d’eines molt útils per a coordinar les actuacions i efectius de la manera més eficient davant aquestes situacions”.

En aquests Plans, a banda de detectar riscos, també es determina el protocol d’actuació que s’ha de seguir en el cas que ocórrega alguna emergència, establint procediments d’actuació, alarma, evacuació i socors, entre altres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *