foradia subscriutegrat

La Generalitat gestionarà el Conservatori de Música d’Alcoi

Aquest traspàs de la gestió, suposarà un estalvi de més un milió d'euros per part de l'Ajuntament

L’Ajuntament d’Alcoi i la Generalitat Valenciana, signaran un conveni en el qual s’ha acordat que el Conservatori Professional de Música Joan Cantó, passarà de ser municipal, a ser gestionat per l’administració autonòmica, que és la que té les competències en aquesta matèria, i, per tant, s’integrarà en la xarxa de centres docents no universitaris de titularitat de la Generalitat.

En conseqüència, el govern autonòmic assumirà el cost del personal, i del funcionament i manteniment de les instal·lacions, cosa que suposarà un estalvi de més d’un milió d’euros a l’any per al consistori alcoià. El personal actual continuarà depenent de l’Ajuntament, però el seu cost l’assumirà la Generalitat gràcies a una subvenció.

Toni Francés, alcalde de la ciutat, ha explicat que: “El fet que el Conservatori depenga de la Conselleria comporta també una cosa molt important per al futur del centre, perquè facilitarà que puga créixer en especialitats, alumnat i professorat”, i assenyala que: “l’Ajuntament estava assumint uns ensenyaments sobre les quals no tenim competències, però sempre hem considerat fonamental que foren a la nostra ciutat. Ara, amb aquest conveni, el Conservatori de Música està en el lloc que li correspon, ja que les competències estan en mans de la Generalitat”.

De moment, el Conservatori de Música continuarà a les mateixes instal·lacions, és a dir, que l’Ajuntament cedirà a l’administració autonòmica l’edifici en el qual es troba actualment pel temps que estiga utilitzant aquestes dependències, perquè ja s’ha anunciat la construcció d’un nou centre en La Beniata.

El conveni i la cessió temporal de l’immoble s’aprovaran en el Ple que se celebrarà el dimecres 19 de juliol i a partir d’ací es concretarà la data per a la signatura.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *