foradia subscriutegrat

El Conservatori de Música continuarà sent de gestió municipal

Des de Generalitat s'ha anunciat que en aquest curs no assumirà la seua gestió, però, segons afirmen des del consistori, les dos administracions ja estan treballant per tal d'arribar a un acord

El director general de Centres Docents de la Generalitat Valenciana, Jorge Cabo Martínez, ha informat a l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i també al regidor d’Educació, Alberto Belda, que la Generalitat no assumirà durant aquest curs el Conservatori de Música. Així i tot, com han comunicat des del govern local, les dos administracions ja estan treballant per arribar a un acord que permeta a la Generalitat assumir el Conservatori, i per tant s’integrarà en la xarxa de centres docents no universitaris de titularitat de la Generalitat.

Segons han comunicat des de l’Ajuntament, el primer plantejament és que l’administració autonòmica assumisca tant el cost del personal com el del funcionament i manteniment de les instal·lacions, la qual cosa suposarà un estalvi de més d’un milió d’euros a l’any a les arques municipals. Pel que fa al personal, es mantindrà depenent del Consistori, però el cost l’assumirà Generalitat a través d’una subvenció.

Francés ha explicat que ara mateix s’està treballant amb la Generalitat “per a aconseguir l’acord que els permeta assumir el Conservatori. L’Ajuntament està assumint uns ensenyaments sobres les quals no tenim competències, perquè sempre hem considerat fonamental que foren a la nostra ciutat”.

La intenció és que els estudis continuen duent-se a terme a les mateixes instal·lacions, i per tant l’Ajuntament cedirà a l’administració autonòmica l’edifici en el qual es troba actualment pel temps que estiga utilitzant aquestes dependències, ja que, es va anunciar la construcció d’un nou centre a La Beniata.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *