foradia subscriutegrat

Més prop de començar la segona fase de les obres al Museu de Camilo Sesto

Ja s'ha adjudicat l'obra per 558.229 euros, i es faran una sèrie de millores a càrrec de l'empresa, en un termini màxim de 12 mesos

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la classificació feta pel personal tècnic de la Mesa de Contractació, i ha requerit a l’empresa que ha obtingut millor puntuació perquè presente la documentació pertinent per formalitzar l’adjudicació de les obres de la segona fase de la rehabilitació del Museu Camilo Sesto.

El preu és de 558.229 euros, i s’espera que les obres tinguen una durada de 12 mesos des de l’inici de les obres, que està previst per a l’últim trimestre d’enguany, quan acabe la primera fase.

Les intervencions que es faran en la segona fase seran principalment estructurals, de rehabilitació energètica, instal·lació d’ascensor, instal·lacions elèctriques i de climatització i acabats, tant de les portes com finestres, sanitaris i lavabos.

Actualment, els treballs de la primera fase estan molt avançats i aquests consistien en la consolidació i millora de l’accessibilitat i solucionar els problemes de salubritat en la coberta. També s’està actuant en l’estabilitat dels elements estructurals i en la millora aportada per l’empresa en les bigues del faldó de la coberta del pati.

El 60% d’aquestes obres són finançades pels Fons Europeus. Concretament, s’han aconseguit 1,6 milions d’euros en Ajudes Específiques del Pla de Rehabilitació d’Edificis Públics millorant la seua eficiència energètica. Aquests treballs serviran per al Museu de Camilo Sesto i per a la Pinacoteca Municipal, on es podran veure pintures alcoianes de finals del segle XIX i del segle XX.

És a dir, que en aquesta ubicació hi haurà un complex cultural, ja que també formarà part d’ella la Capella de l’Antic Asil, on ja es realitzen diverses exposicions.

Mentre que es fan les obres a l’immoble, també s’està treballant en el projecte museístic, és a dir, en el contingut del Museu de Camilo Sesto.

Per la seua part, Ignacio Trelis, regidor de Patrimoni Cultural, ha assenyalat que: “En quant acabe la primera fase podrà començar la segona que és l’última fase, per la qual cosa es van complint els terminis. Amb aquest museu, sumem una extraordinària atracció turística, vinculada a l’alcoià més universal, i complim el seu desig de tindre aquest museu a la seua ciutat natal. A més, estarà al costat de la Pinacoteca alcoiana i la Capella, completant tres espais museístics destacats molt prop d’altres museus com l’IVAM CADA Alcoi”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *