foradia subscriutegrat

El Castellar és reconegut com a zona arqueològica

El Consell ha inscrit aquest jaciment en l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, on ja estan altres ubicacions com La Serreta, les muralles, el poblat ibèric d'El Puig i la Torre de Barxell

El Consell de la Generalitat Valenciana ha reconegut a El Castellar com a zona arqueològica, i ara s’ha inscrit en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, on també estan La Serreta, les muralles d’Alcoi, el poblat ibèric d’El Puig, i la Torre de Barxell.

El dia 7 de juliol es va aprovar la inscripció en aquest inventari de castells i elements fortificats del País Valencià. Gràcies a aquesta actualització de relació de béns no es tanca aquest llistat i podrà ampliar-se en el futur si es té constància d’elements patrimonials que siguen adequats per a aquest inventari.

Ignacio Trelis, regidor de Patrimoni Històric i Cultural ha destacat la importància d’aquest reconeixement, i ha assenyalat que: “Es tracta d’una zona en la qual es fan excavacions, perquè sempre hem considerat que és un important jaciment arqueològic, però que siga reconeguda per la Generalitat com zona arqueològica li dona un valor afegit als treballs que allí es realitzen i al patrimoni que es recupera”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *