foradia subscriutegrat

La Fireta i les festes de Sant Bertomeu ocupen la programació d’Almudaina

La Generalitat Valenciana, així com companys de tots els punts geogràfics, han mostrat les seues condolences pel succés ocorregut en acte de servei

Almudaina, localitat d’El Comtat, és un d’eixos pobles que aprofita el mes d’agost per a celebrar les seues festes. Pau Navarro ha començat fa unes poques setmanes el seu càrrec d’alcalde, agafant el testimoni de José Luís Seguí, que va estar més de 50 anys al capdavant de l’Ajuntament del poble: “José Luís ho tenia tot molt bé estructurat, tenia l’experiència. Aleshores nosaltres hem d’enfrontar-se, negociar i parlar amb els proveïdors. Hem de tractar també els temes religiosos, parlar amb el retor, la pirotècnica i la seguretat. Tot això és un treball que no havíem vist mai, perquè ell ho feia soles, i nosaltres ho estem fent en equip. Eixa és la diferència de tenir experiència i no tenir-la“.

Les festes s’inicien el dia 24 d’agost, però, durant tot el mes s’aniran fent diferents actes perquè la població vaja calfant motors. Hi haurà teatre, torneig de cotos i futbol, paelles, dia dels xiquets, i enguany com a novetat, s’ha preparat una Fira per al divendres 18 d’agost. Aquest dia, a més de poder comprar i degustar productes típics i de proximitat, també hi haurà actuacions, exhibicions de tir amb arc, i també de cotxes teledirigits. Segons ha comentat Navarro, aquesta Fira no és sols una gran aposta per part del consistori, sinó també dels veïns i veïnes que han volgut col·laborar en els preparatius.

Seguidament, el dia 24 d’agost s’iniciaran les festes amb la festa de disfresses. L’endemà, serà el dia del patró Sant Bertomeu, on molta gent participa dels actes religiosos com les processons. El dissabte 26 serà el dia del Santíssim Crist, on es portarà el crist pel calvari fins a l’ermita, i seguidament se celebrarà una missa en el seu honor, i finalment el dia 27 serà el torn de la Verge del Rosari. En aquest dia són les dones les encarregades de portar a la verge en processó. Almudaina tanca les seues festes amb la ‘sardinà’.

Pau Navarro, ha volgut aprofitar l’ocasió per a convidar als veïns i veïnes d’altres localitats a Almudaina: “Almudaina és un xicotet gran poble, amb molt d’encant. Sobretot, perquè al final té racons molt bonics. Molta gent que ve ací ho diu. A poc a poc estem lluitant perquè siga encara més encantador, i la veritat és que la gent està posant de la seua part. Així que anime a visitar el nostre poble no sols en festes, també durant la resta de l’any“.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *