foradia subscriutegrat

Sols una empresa es presenta per a reformar La Rosaleda

En el dia d'ahir va finalitzar el termini per a presentar les ofertes per a fer aquesta actuació amb la qual es complirà la sentència del Tribunal Superior de Justícia, en la qual s'ordena que s'ha de reposar la zona verda eliminada

El dilluns 11 de setembre va ser l’últim dia perquè les empreses presentaren les seues ofertes per a dur a terme el projecte constructiu per a reformar La Rosaleda, i de tal manera, complir amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, on es demana reposar la zona verda que va ser eliminada. El valor del projecte serà de 4.810.571 euros, i sols s’ha presentat una empresa per a dur a terme l’actuació.

Segons la sentència, s’ordena que ha d’haver-hi una capa suficient de terra vegetal per a sostindre arbrat a la plaça. Aquesta nova sobrecàrrega a la coberta ha obligat a una reforma de l’estructura i els seus fonaments. Amb aquesta actuació es pretén donar compliment a aquesta sentència contra l’Ajuntament d’Alcoi que, com explica el govern actual, “sota el govern del PP va dur a terme una actuació il·legal, tal com ha determinat la Justícia”.

Després de quedar desert el concurs, l’Ajuntament d’Alcoi va sol·licitar un informe per a realitzar una revisió de preus i licitar de nou aquesta actuació amb la màxima agilitat. L’anterior licitació de l’obra es va aprovar, comptant amb un informe tècnic que fera viable l’execució del projecte redactat en 2.438.066 euros. Ara, el nou projecte s’ha fet aplicant al pressupost l’última Base de Preus de la Construcció de l’Institut Valencià de l’Edificació, i inclou també una sèrie de millores en la plaça.

L’objectiu és que tot es faça en el menor temps possible, i que una vegada s’adjudique l’obra el termini d’execució siga de 10 mesos.

Vanessa Moltó, regidora d’Urbanisme, ha comentat que: “Per a nosaltres és fonamental resoldre aquesta il·legalitat que va provocar el Partit Popular a la seua etapa de Govern al Govern Municipal. Una il·legalitat que no li posem nosaltres aquest apel·latiu, eixe és el pronunciament que va expressar en el seu dia el Tribunal Superior de Justícia. Aquesta actuació ens costarà a tots els alcoians al voltant de 5 milions d’euros que eixiran de les arques municipals per tal de retornar a la legalitat urbanística un projecte que no reunia els requisits que deuria”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *