foradia subscriutegrat

Xàtiva destinarà 250.000 euros per al xec infantil del curs 2023-2024

El pressupost ha augmentat en 30.000 euros, més que en el curs 2022-2023. Els diners es destinaran per a millorar l'accés a l'educació infantil en la localitat

L’Ajuntament de Xàtiva ha augmentat en 30.000 euros el pressupost per al xec infantil del curs 2023-2024, quedant-se una xifra total de 250.000 euros que es destinaran per a millorar l’accés a l’educació infantil en la localitat. Aquest increment en el pressupost és del 13,6% respecte a l’any anterior i d’un 25% respecte al curs 2021-2022. A més a més, enguany també es cobrirà part del mes de juliol.

Aquesta iniciativa beneficiarà a 297 alumnes escolaritzats de les diferents escoles infantils de la ciutat, i complementen el Bo Infantil de la Conselleria. D’altra banda, a l’oferta gratuïta en el tram de 2 a 3 anys a la ciutat es troben les cinc aules d’escoles públiques que la Generalitat ha anat implementant prèvia petició del Consell Escolar Municipal i amb l’ajuda per a les adaptacions de l’espai del mateix Ajuntament. En aquest curs hi ha un total de 64 matriculats a les aules de 2 anys del col·legis públics del Taquigraf Martí, l’Attilio Bruschetti, el Teresa Coloma, el Martinez Bellver i el Jacinto Castanyeda.

Amor Amorós, regidora d’Educació, ha comentat que: “L’educació amb vocació de servei públic ha de tendir a la gratuïtat. Des de les etapes més inicials hem de garantir la igualtat d’oportunitats i, per tant, hem de continuar treballant perquè la qüestió econòmica no siga un impediment a l’hora d’accedir a aquestes places. En aquesta legislatura agafem el compromís de millorar i accelerar al màxim la tramitació de les ajudes perquè els diners puguen abonar-se a primers d’any i no a final de curs com ha passat en els darrers cursos”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *